Pondelok 16. 09. 2024 21:14:14 | Meniny má Ľudmila

Regulované parkovanie zlepšuje situáciu v Kysuckom Novom Meste

Parkovacia politika v Kysuckom Novom Meste, zavedená 1. mája 2023, prináša prvé pozitívne výsledky napriek počiatočnej kritike. Cieľom nariadenia je znížiť počet áut nerezidentov a zvýšiť komfort pre miestnych obyvateľov. Mestská polícia vykonala viac ako 31-tisíc kontrol a zistila 888 priestupkov.

Juliana Krčulová|4. september 2024|08:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Kiss and ride: Žilinská samospráva vyčlenila pri základných školách nové parkovacie miesta pre rodičov
Čítajte viac >

Nová parkovacia politika v Kysuckom Novom Meste prináša prvé výsledky

Parkovacia politika v Kysuckom Novom Meste sa riadi všeobecne záväzným nariadením číslo 5/2022, ktoré sa týka regulovaného parkovania v meste. Táto politika bola zavedená 1. mája 2023 s cieľom minimalizovať počet áut, ktorých majitelia nie sú miestnymi obyvateľmi, a tým zvýšiť komfort pre občanov mesta.

Napriek počiatočnej kritike od rezidentov sa podľa slov primátora mesta už prejavujú prvé pozitívne výsledky. V mnohých mestských častiach sa situácia s parkovaním zlepšila. „Vieme o problémových uliciach a situáciu sa snažíme riešiť, stále hľadáme priestory vhodné na prípadné parkoviská,“ uviedol primátor Marián Mihalda v septembrovom čísle Zvestí Kysuckého Nového Mesta.

3787.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Podľa zverejnených štatistík, od zavedenia parkovacej politiky mestská polícia vykonala viac ako 31-tisíc kontrol, pričom zistila viac ako 800 priestupkov. Niektoré priestupky boli riešené napomenutím, iné pokutou. Od 1. mája 2023 do 12. augusta 2024 bolo vykonaných 31 063 kontrol a zistených 888 priestupkov.


Súvisiaci článok
V Martine otvorili nové basketbalové ihrisko s jedinečným street art motívom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť