Nedeľa 15. 09. 2024 13:54:53 | Meniny má Jolana

V Martine otvorili nové basketbalové ihrisko s jedinečným street art motívom

Pred budovou Základnej školy s materskou školou J. V. Dolinského v Martine bolo v pondelok 2. septembra slávnostne otvorené nové basketbalové ihrisko.

Juliana Krčulová|3. september 2024|10:00:04

Zdroj: Koláž Žilina SP21/martin.sk

Súvisiaci článok
Oprava pri kúpe diaľničnej známky je odteraz jednoduchšia
Čítajte viac >

Martin má nové moderné ihrisko

V pondelok 2. septembra sa pred budovou Základnej školy s materskou školou J.V. Dolinského v Martine uskutočnilo slávnostné otvorenie nového basketbalového ihriska. Tento projekt bol realizovaný s podporou Projektu Ihrisko a spoločnosti WallDesign, pričom finančnú pomoc poskytlo mesto Martin a nadácia KIA. Médiá o tom informoval referent pre komunikáciu, médiá a vzťahy s verejnosťou mesta Martin, Miroslav Hamar.

DSC_5497.jpg Zdroj: martin.sk

„Nové basketbalové ihrisko prináša pred areál školy nielen moderný priestor pre športové aktivity, nový povrch je aj umeleckým dielom! Street art motív dodáva ihrisku jedinečný vzhľad a spríjemní každú hru. Jedinečný motív navrhli a zrealizovali profesionáli z Projektu Ihrisko a spoločnosti WallDesign. Ihrisko sa tak stáva atraktívnym a bezpečným miestom pre športovcov všetkých vekových kategórií, ktorí si chcú užiť pohyb a šport na čerstvom vzduchu,“ priblížil Hamar s tým, že celková investícia do projektu dosiahla viac ako 29 500 eur, pričom mesto Martin prispelo sumou 13 500 eur a nadácia KIA poskytla podporu vo výške viac ako 16-tisíc eur.

Ihrisko je podľa jeho slov dôkazom toho, že verejný a súkromný sektor dokážu spojiť sily pre rozvoj športovej infraštruktúry a vytváranie lepších podmienok pre športovú výchovu detí a mládeže.

DSC_5361.jpg Zdroj: martin.sk

„Našou víziou je pokračovať v rekonštrukcii pôvodných školských areálov a, kde to bude možné, vybudovať nové moderné športové zariadenia,“ povedal primátor mesta Martin, Ján Danko, a dodal: „Sme veľmi radi, že vďaka tejto spolupráci môžeme našim deťom a mládeži ponúknuť kvalitné miesto pre aktívny životný štýl.“


Súvisiaci článok
Do žilinských mestských základných škôl nastúpilo 756 prvákov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť