Nedeľa 15. 09. 2024 13:32:27 | Meniny má Jolana

Do žilinských mestských základných škôl nastúpilo 756 prvákov

V žilinských základných školách sa bude v tomto školskom roku vzdelávať 6 762 žiakov.

TASR|2. september 2024|17:30:33

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Do lavíc zasadne vyše 740-tisíc žiakov základných a stredných škôl
Čítajte viac >

Ako informovala Katarína Gazdíková z odboru komunikácie Mestského úradu v Žiline, brány žilinských mestských základných škôl v prvý deň školského roka prekročilo spolu 756 prvákov.

Najviac prvákov nastúpilo do Základnej školy Karpatská, kde sa v piatich prváckych triedach bude vzdelávať 101 detí. „Celkovo otvárame 37 prváckych tried a štyri triedy úvodného ročníka v ôsmich základných školách a šiestich základných školách s materskými školami, ktoré patria do pôsobnosti mesta," poznamenala vedúca odboru školstva a mládeže na Mestskom úrade v Žiline Monika Pastieriková.

53966021449_c9bcbbe808_c.jpg Zdroj: zilina.sk

Počty prvákov sa oproti predchádzajúcemu školskému roku veľmi nezmenili. Vlani nastúpilo 759 najmenších detí, tento rok 756. Na stredné školy odišlo pred začiatkom letných prázdnin 734 žiakov," upresnila Pastieriková s tým, že údaje sú predbežné a konečné počty detí v materských i základných školách budú známe až k nedeli 15. septembru.

Kvalitu štúdia sa snaží žilinská radnica zvyšovať aj prostredníctvom investícií do modernizácie školských zariadení, počas letných prázdnin investovala približne 440-tisíc eur. „Základná škola s Materskou školou na Školskej ulici sa napríklad podarila prestavba hygienických zariadení nad školskou jedálňou, v Základnej škole Limbová opravili dlažbu vo vestibule školy a zrekonštruovali palubovku v telocvični," uviedla Gazdíková. Na zmodernizované priestory telocvične sa môžu tešiť aj žiaci zo Základnej školy Vendelína Javorku.


Súvisiaci článok
Prechod na strednú školu môže byť pre deti náročný. Nový začiatok býva plný stresu, výziev a emócií
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť