Nedeľa 15. 09. 2024 13:33:15 | Meniny má Jolana

Oprava pri kúpe diaľničnej známky je odteraz jednoduchšia

Oprava niektorých procesov pri kúpe diaľničnej známky sa stala jednoduchšou.

TASR|2. september 2024|18:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Súvisiaci článok
Diaľničná patrola vyriešila za prvých šesť mesiacov vyše 14-tisíc incidentov na cestách
Čítajte viac >

Ide napríklad o vrátenie úhrady alebo oprava chybne zadaného evidenčného čísla vozidla. Informoval o tom v pondelok 2. septembra odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti.

Od augusta tohto roka si motoristi môžu zakúpiť aj jednodňovú diaľničnú známku, ktorá platí do polnoci v jediný deň platnosti, ktorý si zákazník určí. „Tak ako aj pri ostatných typoch platí, že pokiaľ si diaľničnú známku zákazník zakúpi akýmkoľvek spôsobom a rozmyslí si to, je možné ju ešte v deň nákupu alebo do začiatku platnosti prostredníctvom portálu zrušiť," uviedla Národná diaľničná spoločnosť.

Po novom je možné požiadať o opravu evidenčného čísla vozidla až do konca platnosti diaľničnej známky. Je na to potrebné potvrdenie o jeho neexistencii, ktoré napríklad na Slovensku vydáva dopravný inšpektorát, potvrdenie o úhrade diaľničnej známky a osvedčenie o evidencii vozidla.

454637606_896318309189629_2457411303933473251_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

„Pokiaľ je žiadosti vyhovené a zákazník medzitým zakúpil ďalšiu diaľničnú známku a došlo aspoň k čiastočnému prekrytiu doby platnosti diaľničnej známky, môže požiadať o vrátenie úhrady za duplicitu," vysvetlila spoločnosť.

Ak si motorista zakúpi nové vozidlo, ale ponechá si evidenčné číslo vozidla, na ktoré mal zakúpenú diaľničnú známku, naďalej mu známka platí. Iné to je podľa spoločnosti v prípade, keď motorista mení aj vozidlo aj tabuľku s evidenčným číslom. Spoločnosť dodala, že fyzické osoby s parkovacím preukazom pre ťažko zdravotne postihnutých môžu vozidlo oslobodiť od úhrady diaľničnej známky.

„Motoristom a motoristkám odporúčame pre kúpu diaľničnej známky voliť len oficiálny predajný kanál, a to web eznamka.sk, aplikáciu eZnamka alebo nakupovať prostredníctvom oficiálnych predajných miest Národnej diaľničnej spoločnosti, ktoré sú uvedené na webe," uzavrela Národná diaľničná spoločnosť.


Súvisiaci článok
Diaľničný tunel Čebrať sa mení pred očami: Pokračuje betonáž vozovky a práce na mostoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť