Streda 18. 09. 2024 10:13:56 | Meniny má Eugénia

Moderné sanitné vozidlá s pokročilou technikou dostanú aj záchranári v okrese Žilina

Záchranári v regióne Žilina a Horná Nitra sa môžu tešiť na osem nových sanitných vozidiel s pohonom 4x4, ktoré sú vybavené najmodernejšou technikou. Spoločnosť RZP, a.s. informovala na sociálnych sieťach, že nové ambulancie na podvozku MAN TGE 4x4 zlepšia kvalitu poskytovanej záchrannej zdravotnej starostlivosti vďaka pokročilému systému iNTRAXX a ďalšiemu špičkovému vybaveniu.

Juliana Krčulová|29. august 2024|08:00:18

Zdroj: Facebook/RZP, a.s.

Súvisiaci článok
Rýchla lekárska pomoc na cestách: Nového typu ambulancie sa dočká aj Žilinský kraj
Čítajte viac >

RZP, a.s. posilňuje záchrannú zdravotnú službu

Osem nových sanitných vozidiel s pohonom 4x4 smeruje v týchto dňoch na stanice záchrannej zdravotnej služby v regióne Žilina a Horná Nitra. Na sociálnej sieti o tom informovali zástupcovia záchrannej zdravotnej služby RZP, a.s.

Nové ambulancie ZZS na podvozku MAN TGE 4x4 sú vybavené zabudovaným systémom iNTRAXX od značky Ferno, ktorý umožňuje flexibilne meniť polohu prístrojov alebo bezpečne pridať ďalšie vybavenie. Všetky vozidlá sú vybavené elektrohydraulickými transportnými nosidlami Ferno iNX s nosnosťou 318 kilogramov, variabilným nastavením výšky, nakladacím systémom, bezpečnostným osvetlením a ďalšími praktickými funkciami. Súčasťou výbavy je aj defibrilátor Corpuls C3 Touch s dotykovým ovládaním a KPR prístroj Corpuls CPR, ktorý je možné prepojiť s defibrilátorom Corpuls C3 Touch. Sanitné vozidlá boli kompletne financované z prostriedkov RZP, a.s.

„Záleží nám na kvalite poskytovanej neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Kvalitní záchranári a kvalitná technika slúžia našim pacientom,“ doplnili zástupcovia záchrannej zdravotnej služby.


Súvisiaci článok
Tragédia v Štiavniku: 64-ročná žena čelí obvineniu z úmyselnej vraždy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť