Štvrtok 19. 09. 2024 22:21:09 | Meniny má Konštantín

V Rajeckých Tepliciach došlo k fatálnej nehode. Hlinou zavalený robotník nemal žiadnu šancu na prežitie

Viacerí hasiči a celý záchranný zbor mal počas pondelka 26. augusta v Rajeckých Tepliciach plné ruky práce. Záchrana hlinou zavaleného muža však nemala šťastný koniec. Lekárka už len skonštatovala smrť.

Michal Szentivanyi|27. august 2024|09:30:06

Zdroj: Koláž Žilina SP21/minv.sk

Súvisiaci článok
Okres Martin poznačila tragická nehoda. Cyklista sa po zrážke s nákladiakom už neprebral
Čítajte viac >

O vážnej nehode informovala tlačovou správou hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová. „V pondelok 26. augusta 2024 bola krátko pred 14:50 hodinou na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásená udalosť – osoba zasypaná hlinou vo výkope v Rajeckých Tepliciach," uviedla Pohanková Zahatlanová.

RT - 26.8.2024(1).jpg Zdroj: minv.sk

Do terénu vyrazili desiati príslušníci z radov hasičov

Na miesto bolo okamžite vyslaných 10 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Rajci a Hasičskej stanice v Žiline s 3 kusmi techniky. „Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o zavaleného muža vo výkope pre kanalizáciu. Hasiči pomáhali pri uvoľnení osoby zo závalu a asistovali prítomnej jednotke rýchlej zdravotnej pomoci. Príslušníci vymedzili miesto zásahu a polícia odstavila v danom úseku premávku," spresnila detaily hovorkyňa hasičského zboru.

RT - 26.8.2024(2).jpg Zdroj: minv.sk

Muža sa nepodarilo zachrániť

„Zásah prebiehal približne tri metre pod úrovňou zeme. Úzky priestor sťažoval záchranu osoby a vo výkope sa zdržiaval len nevyhnutný počet osôb. Počas zásahu sa dostavili záchranári z leteckej záchrannej služby. Po vyslobodení zo závalu bol u osoby lekárkou skonštatovaný exitus," uzavrela Pohanková Zahatlanová tento smutný prípad.

IMG-20240827-WA0003.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Išlo o 51-ročného muža

Nehodu potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Daniela Kocková. „51-ročný muž bol následne vyprostený, žiaľ, bez známok života. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť a nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Rajec začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," spresnila Kocková.

Na mieste zasahoval aj vrtuľník, o čom informovala aj letecká záchranná služba Air - Transport Europe na sociálnej sieti. „Leteckí záchranári pristáli na najbližšom vhodnom mieste, následne sa k miestu nešťastia presunuli hasičským vozidlom. Na mieste stále prebiehalo vyslobodenie 51-ročného muža z výkopu. Hneď potom si ho prevzali do svojej starostlivosti záchranári. Žiaľ, pacient už nejavil žiadne známky života a lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie. Záchranársky vrtuľník sa z tejto záchrannej akcie vrátil, žiaľ, prázdny," zareagovala na túto smutnú udalosť letecká záchranná služba.


Súvisiaci článok
Rastúci počet vodičov pod vplyvom drog: Polícia reaguje novými kontrolami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť