Streda 18. 09. 2024 17:48:07 | Meniny má Eugénia

Majstrovstvá dospelých v terčovej lukostreľbe: Do Tepličky nad Váhom zavíta olympionička a populárny strelec

V Tepličke nad Váhom sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska dospelých v terčovej lukostreľbe. Počas víkendu od soboty 24. do nedele 25. augusta 2024 sa v okrese Žilina stretnú významné osobnosti.

Radka Kostánová|23. august 2024|16:00:10

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/LK Reflex Žilina

Súvisiaci článok
Dožinková slávnosť v Martine: Návštevníci uvidia žatevné zvyky aj historické stroje
Čítajte viac >

Majstrovstvá Slovenska dospelých v terčovej lukostreľbe

Riaditeľka pretekov, Viera Hanuliaková, informovala prostredníctvom tlačovej správy médiá, že v Tepličke nad Váhom sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska dospelých v terčovej lukostreľbe.

„Zostavujú sa 3-členné klubové družstvá z účastníkov kvalifikácie v danej divízii, bez rozdielu pohlavia. Družstvo je zložené z troch najvyššie umiestnených strelcov klubu z kvalifikácie. Klub môže postaviť ľubovoľný počet družstiev, pričom ostatné družstvá sú zostavené z ďalších troch najlepšie umiestnených strelcov klubu z kvalifikácie,“ priblížila riaditeľka.

Štartovné na majstrovstvá stojí 10 eur na kvalifikáciu a eliminácie (jednotlivec) a 20 eur na súťaž družstiev (družstvo uhrádza pri prezentácii).

Program majstrovstiev:

Sobota 24. augusta:

  • Od 9:00 do 10:00 hodiny: Prezentácia, kontrola náradia,
  • Od 10:00 do 10:30 hodiny: Slávnostné otvorenie majstrovstiev v terčovej lukostreľbe dospelých, schôdzka kapitánov klubov,
  • Od 10:30 do 14:00 hodiny: Kvalifikácia 2x36 šípov, 3 tréningové sady bezprostredne pred súťažnými sadami, po 6 sadách 10 minút prestávka,
  • Od 14:00 do 15:00 hodiny: Obedná prestávka,
  • Od 15:00 do 15:30 hodiny: Vyhodnotenie Slovenského pohára v terčovej lukostreľbe za rok 2024, vyhlásenie výsledkov kategórií bez eliminácií,
  • Od 15:30 hodiny: Eliminácie družstiev 1/8 až do finále – každá kategória bude mať 3 tréningové sady.

Nedeľa 25. augusta:

  • Od 9:00 hodiny: Eliminácia jednotlivcov 1/16 až do finále – každá kategória bude mať 3 tréningové sady, finálové súboje budú prebiehať alternatívnym spôsobom, potom bude 60 až 90 minút obedňajšia prestávka a nasledovať bude príprava na alternatívne strieľanie.

„V kategóriách OL, KL, HL sa budú strieľať súboje o 1. miesto alternatívnym spôsobom. Strelci budú mať vytvorený priestor na tréning pred finálovými súbomi. Vyhlásenie výsledkov majstrovstiev dospelých bude 15 minút po ukončení posledného súboja a nasledovať bude záverečný ceremoniál,“ informovala Hanuliaková a zároveň dodala, že majstrovstiev sa zúčastní aj Jozef Bošanský, strelec v TOP4 v kladkovom luku, ako aj dvojnásobna olympionička Denisa Baránková.


Súvisiaci článok
Spomienka na padlých hrdinov a nahliadnutie do histórie. Nezmeškajte tradičné oslavy SNP v Kunerade
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť