Sobota 18. 05. 2024 10:01:49 | Meniny má Viola

Camp Žilina vyhlásil materiálnu a finančnú zbierku

Ak sa rozhodnete podporiť Camp Žilina, ktorý poskytuje ubytovanie pre utečencov, máte viacero možností. Utečencov môžete podporiť materiálnou zbierkou, finančným príspevkom, poskytnutím ubytovania či dobrovoľníctvom. Foto: Camp Žilina - табір Жиліна

Juliana Krčulová|14. marec 2022|10:12:05

Hneď po prepuknutí vojny na Ukrajine sa Nadácia Milana Dubca a žilinská developerská spoločnosť Reinoo rozhodli využiť voľné kancelárske priestory a vytvoriť pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny možnosť krátkodobého i dlhodobého ubytovania s kapacitou 150 lôžok. No vďaka nasadeniu dobrovoľníkov a ľudí ochotných prenajímať svoje byty sa kapacity zväčšili na vyše 200 lôžok.

“Ľudia k nám prichádzajú v noci unavení. Vyspia sa, dajú sa dokopy, teplá sprcha, teplé jedlo a cez deň presun na ubytovne alebo byty, ktoré nám poskytli dobrovoľníci. Podchvíľou vidíme niektorého z dobrovoľníkov so slzami v očiach. Niekedy z príbehov, ktoré sme si vypočuli, častejšie však z prejavov vďaky, keď odchádzajú na ubytovanie po jednej-dvoch nociach v kempe,” uvádza podnikateľ Milan Dubec.

V kempoch poskytujú ubytovanie a pomoc všetkým utečencom bez rozdielu hľadajúcim bezpečie. Do dnešného dňa prešlo kempom viac ako 400 utečencov.

Do pomoci sa môže zapojiť každý a to viacerými spôsobmi. Materiálnou pomocou, finančným príspevkom i formou dobrovoľníctva alebo poskytnutia ubytovania.

Materiálna zbierka:

Potraviny, minerálne vody, oblečenie, obuv, hygienické potreby, čistiace prostriedky, vybavenie ubytovania. Všetky veci môžete priniesť na adresu Poštová 1, Žilina. Aktuálne potrebné veci zverejňuje kemp vo facebookovej skupine Camp Žilina - табір Жиліна.

Finančná zbierka:

Finančná zbierka prebieha prostredníctvom transparentného účtu CAMP ŽILINA.

Číslo účtu: SK79 0900 0000 0051 8803 6306

Stav účtu môžete sledovať na tomto odkaze.

Finančné prostriedky budú použité výlučne na nákup potravín, hygienických potrieb, potrieb každodennej potreby pre hostí, náklady na ubytovanie i náklady súvisiace s návratom domov. Napríklad pre študentov, ktorí sa vracajú z Ukrajiny, kde študovali, späť do rodnej krajiny. V prípade zostatku, neminuté financie Camp poukáže na účet neziskovej organizácie na pomoc Ukrajiny.

Ubytovanie:

Ak máte možnosť poskytnúť ubytovanie, kontaktujte +421 903 020 998.

Dobrovoľníci:

Dobrovoľníci sa môžu prihlásiť vyplnením dotazníka, ktorí nájdu na tomto odkaze.

“Chcem poďakovať všetkým dobrovoľníkom, jednotlivcov i firmám, ktoré bez akéhokoľvek zaváhania a nezištne podávajú “pomocnú ruku”. Vážime si každý jeden finančný príspevok, akúkoľvek pomoc, vďaka ktorej naši hostia cítia podporu v ťažkej životnej situácii,” dodáva Milan Dubec.


Súvisiaci článok
Viete, ako sa pripravuje humanitárny balíček pre utečencov z Ukrajiny? (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť