Štvrtok 19. 09. 2024 07:53:23 | Meniny má Konštantín

Mesto Žilina pokračuje v boji s vandalmi. Dopravné značenie vydržalo nedotknuté sotva týždeň

Žilinská radnica sa približne pred týždňom posťažovala na vyčíňanie vandalov, ktoré museli napraviť. Teraz je to tu zas. Mesto Žilina sa opäť posťažovalo na nezodpovedné kroky neznámych ľudí, ktorí si svoju nespokojnosť a hnev vybili na dopravnej značke.

Michal Szentivanyi|12. august 2024|18:00:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk

Súvisiaci článok
Žilinská radnica upozornila na vandalov. Nespokojnosť si vybíjajú na značkách, doplácajú na to všetci
Čítajte viac >

O opätovnom narúšaní verejného poriadku formou vandalizmu informovala radnica cez hovorkyňu mesta Žilina Zuzanu Ondrášovú. „O dopravnom značení na Ulici Nešporova informovala radnica približne pred týždňom, napriek tomu sa len pred pár dňami stalo opäť terčom tejto protispoločenskej činnosti," informovala sklamaná radnica. Tá svoje tvrdenie doplnila aktuálnymi fotografickými zábermi z miesta činu.

thumbnail_IMG_20240715_190127.jpg Zdroj: zilina.sk

Zákon ignoruje a svoj priestor si vyznačuje svojpomocne

Vedenie mesta má za to, že neznámy občan si v tejto lokalite pravidelne vyznačuje parkovacie boxy v rozpore so zákonom. V záujme toho dokonca poškodzuje a demontuje dopravné značenie.

„Radnica značenie obnovila, avšak páchateľ ho opäť poškodil sprejom, čím sa stalo nečitateľným. Následkom takejto činnosti nie je len dopravný chaos, ale aj vznik nebezpečných situácii ohrozujúcich cyklistov i ostatných účastníkov premávky. Mesto Žilina sa preto obracia na obyvateľov, aby pomohli vypátrať podozrivé konanie a zabránili ďalšiemu poškodzovaniu dopravného značenia na Nešporovej ulici," vyhlásilo mesto.

Samospráva upozornila na to, že všetky úmyselné poškodzovania majetku mesta negatívne ovplyvňujú život všetkých jeho obyvateľov a sú v prípade dokázania viny aj sankcionované. „Finančné výdavky na opravy musia byť pokryté z verejných zdrojov, ktoré v konečnom dôsledku môžu chýbať na financovanie iných, prospešnejších oblastí," posťažovalo sa mesto. Radnica žiada, aby občania takéto protispoločenské konanie nahlasovali a pomohli vypátrať jeho aktérov.


Súvisiaci článok
Pripravte sa na plánované výpadky prúdu v niektorých častiach Žiliny. Radnica oznámila, že pôjde o tieto lokality
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť