Štvrtok 19. 09. 2024 04:10:06 | Meniny má Konštantín

Odsúdených v Sučanoch pripravujú na život vonku. Motivačná prednáška by ich mohla vrátiť na trh práce

V Sučanoch sa nachádza zariadenie, kde si odpykávajú trest viacerí odsúdení. Niektorým sa ale čas za bránami väznice kráti, a tak sa aj pre nich naskytla šanca vrátiť sa do normálneho života. Konkrétne do pracovného života.

Michal Szentivanyi|12. august 2024|15:00:02

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Dozorcovia dopriali odsúdeným v Žiline popoludnie pri vodnom diele. Čakala ich 14-kilometrová vychádzka
Čítajte viac >

Reč je o motivačnej prednáške, ktorú odsúdení v zariadení v Sučanoch dostali. O jej konaní uprostred júla informoval web Zboru väzenskej a justičnej stráže. Odsúdení počas pondelka 15. júla dostali užitočné informácie. Všetko sa udialo v spolupráci s pracovníčkami úradu práce v Martine.

Informačné podujatie pre odsúdených sa iniciovalo na tému Národný projekt: Zručnosti pre trh práce. „Prednáška bola realizovaná pre odsúdených, ktorí boli zaradení do výstupného oddielu v rámci Národného projektu: Šanca na návrat 2. Odsúdení sa z prednášky dozvedeli o možnosti využiť tento projekt za účelom zvýšenia svojej kvalifikácie pre trh práce," spresnil web väzenskej stráže.

12564.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Odsúdení dostali aj priestor na diskusiu a otázky

Pracovníčky úradu práce Mgr. Lýdia Mišánková a Bc. Dana Gulasová odsúdeným vysvetlili, čo je cieľom projektu, ako projekt funguje, aký je postup pri podávaní žiadosti o finančný príspevok na kurz, aká je maximálna výška finančného príspevku na kurzy a podobne. „Odsúdení sa následne zapojili do diskusie, kedy sa pýtali otázky, ktoré ich k projektu zaujímali a ktoré im pracovníčky úradu práce zodpovedali," doplnili kompetentní.

Zbor sa následne Mišánkovej a Gulasovej poďakoval za ochotu prednášku odsúdeným zrealizovať a tiež za podrobné vysvetlenie fungovania projektu.


Súvisiaci článok
Prichádza nová etapa pre žilinskú väznicu. Jej rozsiahla rekonštrukcia prinesie 53 nových miest
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť