Piatok 27. 09. 2024 14:10:04 | Meniny má Cyprián

Mužovi prišlo viac ako 16-tisíc eur a hneď ich začal míňať. Adresátom však mala byť firma v Dolnom Kubíne

Občanovi z východu Slovenska sa stalo niečo neobyčajné. Na jeho účet prišlo viac ako 16-tisíc eur, ktoré mu však nepatrili. Tieto peniaze mu omylom poslala slovinská firma, ktorých pôvodným cieľom bolo smerovať ich na účet spoločnosti v Dolnom Kubíne.

Juliana Krčulová|2. august 2024|14:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Obec na Liptove ohrozujú uniknuté škorpióny. Majitelia dva týždne nič netušili, úrady boli nekompromisné
Čítajte viac >

Slovinská firma omylom poslala 16-tisíc eur na účet slovenského občana

Občan z východu Slovenska sa ocitol v neobyčajnej situácii. Na jeho účet prišlo viac ako 16-tisíc eur, ktoré mu však nepatrili. Portál Dnes24.sk na svojom oficiálnom webe informoval, že tieto peniaze mu omylom poslala slovinská firma, ktorej pôvodným cieľom bolo smerovať ich na účet spoločnosti v Dolnom Kubíne.

50-ročný muž, ktorý si zo dňa na deň výrazne polepšil, začal však peniaze míňať. „Firmou zo Slovinska bola omylom prevedená čiastka 16 465 eur na účet tohto muža, pričom platba mala byť zrealizovaná v prospech spoločnosti z Dolného Kubína. Obvinený napriek tomu, že vedel, že peniaze mu nepatria, ich späť nevrátil, ale naopak, využil ich vo svoj prospech,“ uviedla pre portál Dnes24.sk prešovská krajská policajná hovorkyňa, Jana Ligdayová, s tým, že toto konanie je v rozpore so zákonom.

Podľa dostupných informácií, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom voči 50-ročnému mužovi vzniesol obvinenie z dôvodu zatajenia veci. Aktuálne ho stíhajú na slobode.


Súvisiaci článok
Vlaková tragédia na Kysuciach. Na koľajisku prišiel o život len 29-ročný muž (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť