Štvrtok 19. 09. 2024 14:08:33 | Meniny má Konštantín

Žilinský kraj zmodernizoval cesty na Kysuciach za 1,27 milióna eur. Rekonštruovali cesty v piatich obciach

Modernizácia piatich vybraných úsekov ciest druhej a tretej triedy v kysuckom regióne vyšla Žilinský samosprávny kraj na približne 1 265 000 eur. Najdlhší, vyše 2 700 metrov dlhý úsek, zrekonštruovali v obci Korňa (okres Čadca).

TASR|1. august 2024|15:30:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Žilinská župa

Súvisiaci článok
Žilinský samosprávny kraj prerozdelí 62-tisíc eur z dotačného programu medzi 38 projektov (ZOZNAM)
Čítajte viac >

TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

Celkovo bolo do užívania odovzdaných 8,7 kilometra zrekonštruovaných ciest. Popri ceste v Korni dodávateľská spoločnosť Eurovia SK obnovila vozovku aj v Nesluši, vo Vysokej nad Kysucou, medzi Klubinou a Starou Bystricou a v čadčianskej miestnej časti Čadečka. „Aj napriek prácam počas plnej premávky prebehla modernizácia piatich cestných úsekov plynule a bez komplikácií. Obnovili sme cestný povrch na ploche približne 60-tisíc štvorcových metrov," poznamenal stavbyvedúci Štefan Boboň.

Korňa.jpg Zdroj: Žilinská župa

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová avizovala, že z rozpočtu na tento rok vyčlenili 1,2 milióna eur, za ktoré opravia 7,9 kilometra ciest v Čadci, Dlhej nad Kysucou, Makove, Rakovej a Povine. „Celkovo tak tento rok plánujeme dokončiť v regióne Kysuce rekonštrukciu 16,6 kilometra najkritickejších úsekov ciest - 13,7 kilometra v okrese Čadca a 2,8 kilometra v okrese Kysucké Nové Mesto," priblížila Jurinová.

Podľa jej slov tak zmodernizujú viac ako sedem percent z celkovej dĺžky ciest, ktoré na Kysuciach spravuje samosprávny kraj.


Súvisiaci článok
Námestie S. H. Vajanského v Martine obnovia za viac ako 2 milióny eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť