Piatok 20. 09. 2024 10:46:47 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Zranený psík zo Sučian sa lieči: Na jeho zotavenie sa vyzbieralo viac ako 20-tisíc eur

Pes Quido, ktorý pomáha pri záchranárskych akciách, mal spolu s jeho majiteľom nehodu počas návratu z pátracej akcie. Našťastie, už sa zotavuje.

Radka Kostánová|30. júl 2024|08:01:49

Zdroj: Facebook/Vladimíra Žideková

Súvisiaci článok
Železnice Slovenskej republiky evidujú za prvý polrok 42 pokusov o samovraždu
Čítajte viac >

Psík bude po čase opäť pomáhať

Záchranársky psík Quido sa pomaly zotavuje. TV JOJ vo svojej reportáži informovala, že vďaka dobrým ľuďom, ktorí vyzbierali veľkú čiastku financií, bude opäť pomáhať.

Jeho úraz sa stal cestou z pátracej akcie. Spolu so svojím majiteľom dostali v aute šmyk, narazili do stromu a psík sa vážne zranil.

Michal Valko, kynológ dobrovoľného hasičského zboru Sučany, pre TV JOJ uviedol, že psík mal zlomeninu priamo v lakti. Zviera preto museli operovať. Avšak, na operáciu neboli peniaze.

448457535_1523627675222430_5859763330460743013_n.jpg Zdroj: Facebook/Vladimíra Žideková

Záchranári preto vytvorili transparentný účet, na ktorý mohla prispievať aj široká verejnosť. Zostali milo prekvapení, pretože si mysleli, že financie budú musieť ešte aj dokladať. Avšak, vyzbieralo sa 20-tisíc eur, čo je viac, ako sami čakali.

Z vyzbieraných peňazí kúpili staršie auto, nový vozík a opravili si aj prepravné boxy. Záchranári dodali, že Quido už môže pomaly behať. Dostal sa z toho, no úplne fit ešte nie je. Dúfajú však, že to bude už čoskoro, aby mohol opäť pomáhať.

„Človek si povie, že je to iba pes, ale ten pes pomáha pri tých pátracích akciách, je nenahraditeľnou súčasťou,“ dodali záchranári pre TV JOJ.


Súvisiaci článok
Pri Sučanoch skončilo auto v jazere. Takto si dvojica prestávku nepredstavovala
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť