Sobota 07. 09. 2024 12:57:07 | Meniny má Marianna

Nový výťah v Centre sociálnych služieb Kamence na Kysuciach: Kraj do neho investoval 85-tisíc eur

Žilinský samosprávny kraj investoval 85 200 eur do modernizácie osobného výťahu pre klientov a personál Centra sociálnych služieb Kamence v Kysuckom Novom Meste.

TASR|26. júl 2024|08:30:02

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Letné cvičenie: Odporúčané aktivity a prevencia od športovej fyzioterapeutky Lucie Zábrodskej z PALACE GYM
Čítajte viac >

Ako informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová, osobný výťah s kabínkou umožní prepravu osôb s invalidným vozíkom a asistenciou.

Centrum sociálnych služieb Kamence má dve pracoviská, pričom na Litovelskej ulici vymenili výťah pred dvomi rokmi. Aktuálna modernizácia sa zrealizovala v sedemposchodovej budove na Štúrovej ulici, kde výťah využije 40 prijímateľov sociálnej služby. „Pôvodný výťah z roku 1982 bol už svojou veľkosťou nepostačujúci. Nový výťah je tiež nevyhnutný pre personál, ktorý zabezpečuje starostlivosť, a taktiež pre prijímateľov sociálnej služby s obmedzenou pohybovou schopnosťou," uviedla Lacová.

Žilinský samosprávny kraj je zriaďovateľom 24 zariadení sociálnych služieb a v posledných dvoch rokoch zmodernizoval výťahy v piatich z nich. „Najbližšie máme naplánovanú komplexnú modernizáciu dvoch výťahov v Centre sociálnych služieb Ľadoveň v Martine približne za 130-tisíc eur a tiež výmenu osobného výťahu v Centre sociálnych služieb Letokruhy v Žiline. V oboch prípadoch ide o investície financované z rozpočtu Žilinského samosprávneho kraja," poznamenala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Doplnila, že oblasť sociálnych služieb patrí dlhodobo medzi priority Žilinského samosprávneho kraja a v tomto roku je na ňu v krajskom rozpočte vyčlenených takmer 43 miliónov eur. „Považujeme za dôležité, aby sa naši seniori či ľudia odkázaní na pomoc iných cítili v bezpečí. Je pre nás prioritou poskytovať im kvalitné služby v príjemných priestoroch so zázemím blízkym domovu," dodala Jurinová.


Súvisiaci článok
Nedajte sa oklamať: Národný bezpečnostný úrad upozorňuje na podvodné príspevky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť