Streda 18. 09. 2024 15:03:07 | Meniny má Eugénia

Tajomstvo efektívneho chudnutia: Prečo je tento nápoj najlepší?

Výrobkov na chudnutie je na trhu veľa. Občas sa objavia aj domáce tipy, akými sú citrónová šťava na lačno alebo pohár jablčného octu. Bohužiaľ, skratky na zníženie hmotnosti nefungujú. Vysnívanú váhu nedosiahnete, ak pre to nič ťažké neurobíte.

Radka Kostánová|12. august 2024|09:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
7 potravín, ktoré vám pomôžu pri chudnutí
Čítajte viac >

Leto je jednou veľkou motiváciou v tom, aby ľudia začali chudnúť. Je to obdobie dovoleniek, kúpalísk a času, kedy svoje telo viac odhaľujeme. Ak ste však nestihli schudnúť, ešte vám v tom dokáže pomôcť jeden nápoj, ktorý určite poznáte. Odborníci sa mu bližšie venovali na portáli Eatingwell.com.

Čo by ste mali teda piť, ak chcete schudnúť? Poďte si prečítať.

Podľa dostupných informácií sa veľa ľudí, ktorí sa snažia schudnúť, zameriava na jedlo a svoj tanier. Áno, je to dôležité, ale ruka v ruke s jedlom ide aj pitný režim. Hydratácia a dostatok tekutín je jedným z kľúčových faktorov pri chudnutí.

Najlepší nápoj na chudnutie je podľa odborníkov zelený čaj. Hoci čaje ponúkajú benefity sami o sebe, je pár hlavných dôvodov, prečo zelený čaj vyhral. Často ho nájdete aj so skratkou EGCG, čo znamená Epigalokatechín galát, extrakt zo zeleného čaju. Ten je možné kúpiť ako výživový doplnok.

front-view-herbal-tea-concept.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Zelený čaj má veľa benefitov

Podľa štúdie, ktorú bližšie rozoberali na spomínanom portáli, výskum ukazuje negatívne zdravotné účinky pravidelnej konzumácie príliš veľkého množstva nápojov sladených cukrom. Keď vymeníte kofolu, pivo, víno alebo kávu s cukrom za zelený čaj bez cukru, budete mať skvelú stratégiu na chudnutie. Zároveň zelený čaj prispieva k zníženiu rizika srdcových chorôb, mŕtvice a cukrovky.

Zelený čaj môže byť prospešný pre chudnutie aj tým, že zvyšuje metabolizmus a podporuje spaľovanie tukov. Obsahuje tiež kofeín, ktorý vám pomôže cítiť sa nabití energiou a zvýši vám výkon pri cvičení či behu (čomu by ste sa pri chudnutí mali venovať). Z tohto dôvodu sa však neodporúča piť zelený čaj neskôr popoludní.

Účinky pitia čaju sa dostavia až po určitom čase, no tento nápoj ponúka množstvo výhod, že sa ho oplatí zaradiť do pitného režimu. Dokáže hydratovať, zvýšiť energiu a zníži riziko niektorých chorôb.


Súvisiaci článok
Osviežujúce letné drinky, ktoré by ste toto leto mali vyskúšať. Dáte prednosť melónovému alebo malinovému?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť