Sobota 07. 09. 2024 21:26:46 | Meniny má Marianna

33. ročník Folklórnych slávností rozoznie Oravice. Vychutnajte si tradičné hudobné vystúpenia v prekrásnej prírodnej scenérii

V nedeľu 28. júla sa v Oraviciach uskutoční už 33. ročník Folklórnych slávností pod Osobitou v areáli prírodného amfiteátra. Toto tradičné podujatie sľubuje bohatý program, ktorý začne slávnostnou odpustovou svätou omšou o 11:00 hodine.

Monika Bieliková|21. júl 2024|17:01:05

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/tvrdosin.sk

Súvisiaci článok
Radosť z tradícií: Na festivale Rozhybkosti vo Východnej priblížia folklórne tance, hudbu aj spev
Čítajte viac >

O nadchádzajúcej udalosti informovalo mesto Tvrdošín na svojom webe. Program otvorí Folklórny súbor Spiežovec z Liesku s goralským pásmom, ktorý divákom predstaví autentické tanečné a spevácke výkony z tohto jedinečného regiónu.

O 13:30 hodine bude program pokračovať vystúpením známeho Folklórneho súboru Ekonóm z Bratislavy. Tento súbor, pôsobiaci pod Ekonomickou univerzitou, slávi na scéne už viac ako 50 rokov a svojím pestrým repertoárom obohacuje kultúrne dianie na Slovensku i v zahraničí. Diváci sa môžu tešiť na premiérový program "Ekonóm (ne)tradične", ktorý predstaví choreografie z menej známych slovenských regiónov.

ekonom.jpg Ilustračné foto. Zdroj: tvrdosin.sk

Z Chorvátska pricestuje Kultúrno umelecká spoločnosť Banova Jaruga a prinesie piesne a tance zo širokej oblasti Moslaviny, Posaviny a Slavónie.

chorvati.jpg Ilustračné foto. Zdroj: tvrdosin.sk

Záver nedeľného programu bude patriť Folklórnemu súboru Rozsutec zo Žiliny. Súbor známy svojou precíznou interpretáciou slovenského folklóru, ponúkne divákom prémiový program "Ľúbezná krása". Rozsutec vznikol v roku 1965 a je známy svojím dôkladným spracovaním ľudových tradícií a autentickou terchovskou muzikou.

rozsutec.jpg Ilustračné foto. Zdroj: tvrdosin.sk

Pre občanov mesta bude k dispozícii zdarma občerstvenie a kyvadlová doprava do Oravíc a späť. Rozpis spojov si môžete pozrieť nižšie:

rozpis-autobusov_1.jpg Zdroj: tvrdosin.sk

Organizátori srdečne pozývajú všetkých návštevníkov stráviť príjemné chvíle v prekrásnej prírodnej scenérii Oravíc a tešia sa na spoločné stretnutie.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Čaká vás Salón Piva aj Dračie dni
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť