Nedeľa 15. 09. 2024 19:34:35 | Meniny má Jolana

Tip na výlet: Nenápadná lokalita Čipčie s rozprávkovými výhľadmi vás očarí

Čipčie je vrcholom Lúčanskej Malej Fatry nad obcou Turie a patrí medzi menej známe turistické miesta. Avšak, nájdete tam fotogenickú lavičku na uchovanie spomienok a ohnisko na opekanie.

Radka Kostánová|14. júl 2024|15:00:02

Zdroj: Facebook/Žilinský turistický kraj/Jaroslav Moravčík

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Poluvsianska skalná ihla
Čítajte viac >

Leto a prázdniny sú ideálnou kombináciou na výlety. Zástupcovia Žilinského turistického kraja na sociálnej sieti vo svojom príspevku tentokrát priblížili lokalitu Čipčie.

Oddychové miesto s krásnymi výhľadmi

Skvelým tipom na výlet aj pre rodiny s deťmi je nenápadná lokalita Čipčie, ktorá má nadmorskú výšku 926 metrov. Aj z toho dôvodu ponúka úžasné výhľady a zákutia prírody.

„Je vrcholom Lúčanskej Malej Fatry nad obcou Turie a patrí medzi menej známe turistické lokality, čím budete mať možnosť vychutnať si pokoj a splynutie s prírodou. Výlet vám zaberie pár hodín a je vhodný aj pre rodiny s deťmi,“ priblížili zástupcovia kraja a zároveň dodali, že na vrchole sa nachádza drevená fotogenická lavička. Z nej môžete pozorovať Rajeckú kotlinu a malofatranské končiare.

Na tomto mieste sa tiež nachádza aj posedenie s ohniskom. Nezabudnite si preto zobrať niečo dobré pod zub a na vrchole tak zahnať svoj hlad.


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Čarovný rebrík do neba v Rajeckej doline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť