Pondelok 16. 09. 2024 20:49:41 | Meniny má Ľudmila

Vážna dopravná nehoda v Žiline. Motorkár nemal pri fatálnom strete s autom žiadnu šancu na prežitie (AKTUALIZOVANÉ)

Žilinské cesty majú v piatok 12. júla na konte ďalšiu vážnu dopravnú nehodu. Podľa orgánov zákona sa všetko udialo na Ľavobrežnej ulici, kde sa situácia skomplikovala aj ostatným vodičom. Pri nehode zomrel len 37-ročný motorkár.

Michal Szentivanyi|12. júl 2024|12:49:59

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vodopád v Lúčkach sa vplyvom zrážok masívne rozvodnil. V obci platí druhý stupeň povodňovej aktivity
Čítajte viac >

Aktualizácia - 12. júla o 15:01 hodine

Polícia nehodu už objasnila a skonštatovala, že ide o tragický incident. Viac podrobností poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. „V piatok 17. júla v obedných hodinách došlo na ceste číslo I/60 v Žiline k tragickej dopravnej nehode. 37-ročný vodič riadil motocykel značky KTM v smere na Martin. Pri prejazde pravotočivou zákrutou z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do vyvýšeného obrubníka, do dopravného značenia, po ktorom spadol z motocykla pred protiidúce osobné motorové vozidlo značky Volvo. Vodič vozidla z dôvodu stretu s motocyklistom ako aj jeho samotného zabránenia, narazil do zvodidiel," informovala Šefčíková.

1.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

U nebohého bola nariadená súdna pitva. Vodič motocykla utrpel pri nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol. U vodiča vozidla dychovou skúškou alkohol zistený nebol. Ďalšie okolnosti ako aj presné príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia o vážnej nehode informovala na sociálnej sieti. „Zasahujeme na mieste vážnej dopravnej nehody na ceste číslo I/60 v Žiline na Ľavobrežnej ulici," potvrdila polícia s tým, že úsek je prejazdný je v jednom jazdnom pruhu v oboch smeroch.

„Žiadame o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov policajtov na mieste," vyjadrila svoju prosbu smerom k verejnosti polícia.

Na mieste zasahovali aj hasiči

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline túto nehodu potvrdilo tiež. Na mieste zasahovalo šesť hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky. Podľa ich záverov ide o dopravnú kolíziu za účasti motocyklistu.


Súvisiaci článok
Nežiadúci výskyt medveďa v okrese Čadca zalarmoval tamojší okresný úrad: Vyhlásili mimoriadnu situáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť