Sobota 07. 09. 2024 13:15:09 | Meniny má Marianna

Hrdinský čin 14-ročného chlapca ocenený medailou: Mladík z Krásna nad Kysucou ako prvý hasil požiar

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ocenil medailou za hrdinský čin 14-ročného chlapca z Krásna nad Kysucou, ktorý ako prvý začal hasiť požiar bytu.

TASR|12. júl 2024|18:30:13

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Prvý ročník Vertikal Martinky: Beh do vrchu ovládol Jozef Hlavčo a nastavil traťový rekord
Čítajte viac >

Ocenenie si prevzal aj profesionálny hasič z Bratislavy za to, že v čase voľna prispel k záchrane života dieťaťa. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann.

Ocenený chlapec svojím rozhodným konaním významnou mierou zabránil značnej materiálnej škode. Pri požiari bytového domu v Krásne nad Kysucou ako člen dobrovoľného hasičského zboru natiahol požiarnu hadicu z hydrantovej skrine a hasil požiar bytu zvonku z ulice až do príchodu profesionálnych hasičov.

4-02fffe96f6093b93aa9042b4eeff97fc09ba49bc.jpg Na fotografii Matúš Šutaj Eštok. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

„Prístup štrnásťročného chlapca, ktorý sa úplne sám, s chladnou hlavou rozhodol požiar uhasiť a pritom postupoval správne, je veľkou inšpiráciou nielen pre jeho rovesníkov, ale pre všetkých, ktorí uvažujú nad dobrovoľným hasičským zborom či vstupom do Hasičského a záchranného zboru, pretože chcú pomáhať iným,“ skonštatoval minister. Dodal, že nie vždy sú na mieste nešťastia záchranárske zložky ako prvé a pomoc občana je občas žiaduca.

Ocenený medailou za hrdinský čin bol aj profesionálny hasič Andrej Drgoň, ktorý v čase osobného voľna svojím rozhodným konaním významnou mierou prispel k záchrane života štvorročného dieťaťa, ktoré upadlo do bezvedomia. Poskytol mu prvú pomoc a asistoval záchranárom pri odvoze vrtuľníkom.


Súvisiaci článok
Vlaky na Slovensku sú na horúčavy pripravené: Vysoké teploty aktuálne neovplyvňujú situáciu na tratiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť