Nedeľa 06. 10. 2024 00:10:40 | Meniny má Natália

Mladým Slovákom ušiel hokejbalový bronz po zápase s Českom. Vyrovnané stretnutie dlho neudržali

Hokejbalové majstrovstvá sveta juniorov v Žiline sa chýlia ku koncu a kľúčový zápas o bronzové miesto pozná svoj výsledok. Pre mladých Slovákov, žiaľ, nie je priaznivý, pretože osemnásťroční hráči vo svojom poslednom stretnutí podľahli Českej republike 6:4. Slovenské osadenstvo fanúšikov však nemusí smútiť, pretože domácich budú reprezentovať mladší hráči do 16 rokov vo finálovom zápase proti Kanade, ktorý štartuje v nedeľu 7. júla o 14:30 hodine.

Michal Szentivanyi|7. júl 2024|13:00:04

Zdroj: zilina2024.sk

Súvisiaci článok
Žilinský zimný štadión privíta hokejbalové talenty: Nezmeškajte majstrovstvá sveta juniorov (PROGRAM)
Čítajte viac >

Góly: 17. Lašš (Franek, Semančík), 24. Piško (Feranec), 36. Lašš (Rokos, Štefanák), 37. Piško - 6. Šťástka (Palán), 13. Rod (Kachlík), 30. Rod (Koudela), 33. Kachlík (Šlechta), 38. Jedelský (Mikula), 45. Kumpan

O výsledku zápasu informoval portál hokejbalového šampionátu juniorov zilina2024.sk. Už úvod juniorského stretnutia bol v rukách Čechov, ktorí viedli o dva góly vďaka hráčom Marek Šťástka a Jiří Rod. Bolo teda 2:0.

WCJ-CZE-SVK-bronze-106.jpg Zdroj: zilina2024.sk

Vyrovnanie dalo na niekoľko chvíľ Slovákom nádej

Slovenskí hokejbalisti však predviedli v druhej tretine lepší výkon, vyrovnali skóre na 2:2. Prvý gól strelil Dário Lašš, ktorý upratal nepresnú strelu Michala Franeka do brány. Slováci však boli potrestaní vylúčením Jána Jakubíka.

Neskôr však dostalo výhodu presilovej hry aj Slovensko, ktoré ju využilo na vyrovnávajúci gól. Od modrej čiary sa napriahol Michal Feranec, pred bránou ešte tečoval Maxim Piško a začínalo sa „od nuly". Ešte pred koncom tretiny sa však presadili opäť Česi gólom Jiřího Roda.

WCJ-CZE-SVK-bronze-118.jpg Zdroj: zilina2024.sk

Tretie dejstvo začala výkonnejšie česká strana. Stav 3:2 ešte navýšil na 4:2 Václav Kachlík. Domáci potom zapli na vyššie obrátky a v presilovej hre znížil na rozdiel jediného gólu opäť Dário Lašš. Po zásahu Maxima Piška bolo však opäť vyrovnané 4:4.

Po oslave z gólu však prišlo zbytočné oslabenie a Česi boli opäť úspešní vďaka dobrej strele Filipa Jedelského a naši susedia znovu viedli 5:4. Mladí Slováci už najbližšiu presilovku nevyužili. V závere pri hre bez brankára a za stavu 5:4 obdržali posledný gól do prázdnej brány na výsledných 6:4. Bronzové medaily si tak vybojovali hráči Českej republiky.

449345669_1799162060494375_3560916716001025910_n.png Zdroj: zilina2024.sk

Ľubomír Líška, tréner slovenských juniorov do 18 rokov: „Bol to naozaj výborný dramatický zápas, šliapalo sa z jednej strany na druhú, padlo veľa gólov. Nás mrzí, že v posledných chvíľach nám rozhodca vylúčil hráča takpovediac za blbosť, mal to urobiť obojstranne, čo neurobil, a to ovplyvnilo koniec zápasu. Vynaložili sme veľa energie na to, aby sme vyrovnali, aj sa nám to podarilo, no chýbalo máličko, doslova milimetre a tešili by sme sa my. Chcem naozaj poďakovať celému tímu, som pyšný na hráčov, ktorí si odmakali celý šampionát a naozaj niekedy je to o šťastí. Čo sa týka priebehu celých majstrovstiev, tak z našej strany sme spravili maximum, výbornú prácu odviedol realizačný tím a aj zvyšok tímu, mali sme vytvorené výborné podmienky, je to škoda, že nebol šampionát o deň dlhší, že sa nehralo semifinále, ako sa hralo pred rokom v Liberci."

Vít Čapek, tréner českých juniorov do 18 rokov: „Bolo to trošku nervózne, čo bolo spôsobené hlavne dôležitosťou zápasu. Oba tímy chceli pre seba získať bronzovú medailu. Myslím si, že video nemá v hokejbale čo robiť, a degradovalo to hru oboch tímov. Bol to inak hokejbal na vysokej úrovni od oboch tímov a aj Slovákom dávam klobúk dole pred tým ako to dnes odohrali."


Súvisiaci článok
Hokejbalisti obsadili Žilinu. Majstrovstvá sveta juniorov sú v plnom prúde, Slováci sa postavili Američanom (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť