Utorok 02. 07. 2024 06:58:09 | Meniny má Berta

Žilinský zimný štadión privíta hokejbalové talenty: Nezmeškajte majstrovstvá sveta juniorov (PROGRAM)

Nezmeškajte toto vzrušujúce športové podujatie, ktoré sa uskutoční na žilinskom zimnom štadióne. Turnaj prinesie súboje medzi reprezentáciami Kanady, USA, Česka, Švajčiarska, Veľkej Británie, Maďarska a Slovenska v kategóriách U16 a U18. Okrem toho sa môžete tešiť aj na exhibičný hokejbalový zápas Legendy Slovensko vs. Legendy HBC 07 Žilina a výstavu s názvom „Slovensko – hokejbalová veľmoc!” v OC Mirage!

Juliana Krčulová|28. jún 2024|19:05:44

Zdroj: Facebook/Hokejbal.sk a Mesto Žilina

Súvisiaci článok
12 tímov, 7 krajín: Žilina privíta svetovú hokejbalovú mládež (ROZPIS ZÁPASOV)
Čítajte viac >

Hokejbalový šampionát na žilinskom zimnom štadióne

Žilinský zimný štadión bude hostiť Majstrovstvá sveta juniorov v hokejbale ISBHF v kategóriách U16 a U18. Na turnaji sa predstavia reprezentácie Kanady, USA, Česka, Švajčiarska, Veľkej Británie, Maďarska a Slovenska. V drese domácej „osemnástky“ bude mať zastúpenie aj žilinský hokejbal vďaka dvojici útočníkov Dário Lašš a Róbert Daniel Kašša.

Šampionát odštartuje už v stredu 3. júla podvečer otváracím ceremoniálom. Sprievod reprezentačných výprav zo zimného štadióna na Mariánske námestie vyvrcholí vystúpením skupiny Polemic okolo 20:30 hodiny.

Vstupné na Majstrovstvá sveta juniorov v hokejbale ISBHF je symbolické v sume 5 eur na hrací deň alebo 15 eur za permanentku na celý šampionát. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal. Pred zimným štadiónom bude pripravená aj fanzóna s rôznymi atrakciami a občerstvením.

Súčasťou juniorského šampionátu bude taktiež exhibičný hokejbalový zápas. „Pri príležitosti 25. výročia zisku historicky prvého titulu majstrov sveta v hokejbale a 35. výročia založenia legendárneho klubu HBC 07 Žilina sa v sobotu 6. júla o 17:00 hodine odohrá Exhibičný zápas Legendy Slovensko vs. Legendy HBC 07 Žilina. Okrem legendárneho Jozefa Stümpela sa exhibície zúčastnia mnohé zvučné mená histórie i súčasnosti slovenského a medzinárodného hokejbalu. V drese HBC 07 sa taktiež objavia viacerí medailisti z medzinárodných podujatí v rôznych vekových kategóriách,“ priblížila hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Ondrášová.

Exhibičný_zápas_ Legendy2024_final (1).png Zdroj: zilina.sk

Z tímu bývalých svetových šampiónov z roku 1999 prisľúbili svoju účasť na exhibícii Stanislav Petrík, Martin Lohnický, Marián Giba, Róbert Košťál, Mojmír Hojer, Jozef Ďuris, Aurel Nauš, Martin Miklík a aj Róbert Kašša. Mnohí sa ospravedlnili pre pracovné či rodinné povinnosti, a tak v zostave tímu Legendy Slovensko uvidíme ďalšie zvučné mená z histórie i súčasnosti slovenského i medzinárodného hokejbalu - Branislava Throna, Jozefa Zemeša, Michala Hrivnáka, Milana Beniača, Milana Ladivera, Libora Teplického, Romana Bujdáka, Milana Rampáčka, Jaroslava Martinusíka, Martina Kollára, Borisa Oravca, či Juraja Lamačku. V drese HBC 07 sa taktiež objavia viacerí medailisti z medzinárodných podujatí v rôznych vekových kategóriách ako Lukáš Lajčiak, Pavol Slovák, Milan Drevenák, Michal Šandor, Adrián Lipovský či Vladimír Krakovský, ako aj mnoho hráčov, ktorí boli pri najväčších úspechoch klubu.

Výstava Slovensko – hokejbalová veľmoc! v OC Mirage

Pri príležitosti majstrovstiev sveta juniorov pripravilo OC Mirage výstavu s názvom „Slovensko – hokejbalová veľmoc!” Výstava bude sprístupnená od pondelka 1. do stredy 31. júla 2024 a priblíži históriu a súčasnosť hokejbalu ako dlhodobo najúspešnejšieho kolektívneho športu na Slovensku. Návštevníci sa dozvedia viac o úspechoch slovenských reprezentačných výberov a minulosti žilinského klubu HBC 07 Žilina z grafických banerov.

Hokejbalova_velmoc_2024_Mirage.jpg Zdroj: mirageshopping.sk

ROZPIS ZÁPASOV je dostupný na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Chyťte si svoje stále miesto na blížiacich sa zápasoch v extralige už teraz. Vlci Žilina majú nové permanentky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť