Štvrtok 04. 07. 2024 09:50:55 | Meniny má Prokop

Nadšenci animovaného filmu jasajú. Už aj 17. ročník Fest Anča pozná svojho celkového víťaza

Najlepším krátkym animovaným filmom a celkovým víťazom 17. ročníka Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča je film Hlas sirén od režiséra Gianluigi Toccafonda.

TASR|30. jún 2024|13:00:01

Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Čakajú vás letné cvičenia v parku, ale aj Festival zdravia v Čadci
Čítajte viac >

Víťazné filmy vyhlásili v sobotu 29. júna na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Mestského divadla Žilina. Informoval o tom PR manažér festivalu Peter Barnáš. Čestné uznanie v rovnakej kategórii získala režisérka Pernille Kjaer so snímkou Jar. Cenu Anča Award za najlepší slovenský animovaný film získal študent animácie Niko Mlynarčík za film Bola vlk. Filmy Hlas sirén a Bola vlk tak získali oprávnenie súťažiť v kategórii krátkych filmov na nasledujúcom ročníku Academy Awards.

4-a73c2ff7709aea0440afed69f388f4772281744b.jpg Zdroj: TASR/Dano Veselský

Medzinárodný festival animácie Fest Anča je jediný slovenský multimediálny festival zameraný na animovaný film primárne pre dospelého diváka. Festival prezentuje súčasné progresívne animované filmy spolu s tým najlepším z histórie žánru. Je zároveň jediným filmovým festivalom na Slovensku s prestížnym štatútom Academy Awards Qualifying Festival. Medzinárodný festival animácie Fest Anča 2024 finančne podporili Audiovizuálny fond, Fond LITA, Nadácia SPP a Fond na podporu umenia.


Súvisiaci článok
Žilina sa opäť ponorí do tajov animácie a filmového umenia. Divákov čaká už 17. ročník Fest Anča
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť