Nedeľa 07. 07. 2024 00:00:29 | Meniny má Oliver

Zmena poskytovateľa internetu bude jednoduchšia: Zákazníci budú po novom chránení vyhláškou

Každý operátor, ktorý poskytuje internet, bude musieť od nového roka umožniť jeho prenesenie k inému operátorovi, a to s tým, že za zákazníka vybaví všetky súvisiace náležitosti.

TASR|2. júl 2024|11:02:34

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Na podanie odloženého daňového priznania máte už len pár dní
Čítajte viac >

Vyplýva to z novej vyhlášky publikovanej v Zbierke zákonov, informoval o tom Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Úrad v novej vyhláške stanovil jednotný postup zmeny internetu pre dotknutých operátorov. Cieľom bolo uľahčiť proces pre zákazníkov. „Chceli sme odbremeniť ľudí - zákazníkov telekomunikačných operátorov od nadbytočnej administratívy,“ povedal riaditeľ odboru regulácie elektronických komunikácií regulačného úradu Ivan Martyák. Operátor zabezpečí pre zákazníka plynulý prechod služby k dohodnutému dňu, to znamená, že zákazník nebude bez internetu viac než jeden deň a rovnako nebude platiť duplicitne.

Vyhláška chráni verejnosť aj v prípade oneskorenia prenosu internetu k inému operátorovi, prenosu internetu proti vôli zákazníka alebo pri zneužití procesu prenosu internetu a nedodržaní podmienok súvisiacich so zmenou operátora poskytujúceho internet. V týchto prípadoch sa môžu zákazníci obrátiť na úrad s podnetom, ktorý bude následne prešetrený. V prípade, že sa potvrdia porušenia, bude operátorovi uložená pokuta vo výške od 200 eur do 5 % jeho obratu.


Súvisiaci článok
Sociálna poisťovňa informuje živnostníkov a ostatné SZČO o nových odvodových povinnostiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť