Utorok 02. 07. 2024 08:51:02 | Meniny má Berta

Vrútky menia parkovaciu politiku: Mesto reaguje na nedostatok parkovacích miest

V meste Vrútky sa mení parkovacia politika najmä kvôli existencii významnej železničnej stanice v jeho centre. Obyvatelia sa opakovane obracajú na mestský úrad so žiadosťou o riešenie nedostatku parkovacích miest pri ceste na úrad, úrad práce alebo vrútockú poštu. Na základe schváleného Všeobecne záväzného nariadenia sa od pondelka 1. júla 2024 spoplatnia nové vybrané úseky miestnych komunikácií.

Juliana Krčulová|28. jún 2024|11:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Vrútky - oficiálna stránka mesta

Súvisiaci článok
Žilina má s Bulvárom ďalšie plány. Po presune cyklistov sa hovorí aj o osadení rôznofarebnej dlažby (VIDEO)
Čítajte viac >

Vrútky rozširujú parkovaciu politiku

V meste Vrútky sa mení parkovacia politika, a to najmä kvôli existencii významnej železničnej stanice v jeho centre. Obyvatelia sa opakovane obracajú na mestský úrad so žiadosťou o riešenie nedostatku parkovacích miest pri ceste na úrad, úrad práce alebo vrútockú poštu.

Na základe schváleného Všeobecne záväzného nariadenia 1/2024 sa od 1. júla 2024 spoplatnia nové vybrané úseky miestnych komunikácií:

  • Ulica Železničná (pri kine) - spoplatnená od 9:00 do 15:00 hodiny, sobota, nedeľa a sviatok bezplatne,
  • Ulica I. čsl. brigády (pred poštou) - spoplatnená od 9:00 do 15:00 hodiny, sobota, nedeľa a sviatok bezplatne,
  • Ulica Hradská (za autobusovou zastávkou) - spoplatnená od 9:00 do 15:00 hodiny, sobota, nedeľa a sviatok bezplatne,
  • Zóna č. 5 v okolí Mestského úradu - spoplatnená od 9:00 do 15:00 hodiny, sobota, nedeľa a sviatok bezplatne.

Zástupcovia mesta na oficiálnom webe informovali, že nové spoplatnené úseky a miesta na parkovanie sú už označené dopravnými značkami a majú osadené parkovacie automaty. „Časové spoplatnenie nových úsekov od 1. júla tohto roku bude počas pracovných dní od deviatej do pätnástej hodiny. Upozorňujeme motoristov, že na štyroch pôvodných zónach plateného parkovania (železničná stanica, centrálne parkovisko, parkovisko pri múzeu, parkovisko pri bývalej meštianke) platia pôvodné časy, t.j. od 6:00 hod. – 18:00 hodiny,“ konkretizovali zástupcovia vrútockej radnice.

Bez názvu.jpg Zdroj: vrutky.sk

Mesto reaguje na požiadavky vodičov

Okrem tradičnej hotovostnej platby je teraz možné uhradiť parkovné aj online pomocou webovej aplikácie QRpark.me. Týmto krokom sa mesto Vrútky snaží uľahčiť motoristom dlhodobé parkovanie v zónach parkovania a zabezpečiť jednoduchšiu možnosť platby.

„Rozšírením platby o bezhotovostnú platbu cez webovú aplikáciu chceme umožniť návštevníkom mesta pri dlhodobom státi v zónach parkovania jednoduchšiu možnosť platby. Dnes sa opakovane stávajú prípady, keď si motorista predplatí parkovné na niekoľko hodín, odcestuje a následne z rôznych dôvodov nedokáže pricestovať späť k svojmu vozidlu v zaplatenom čase. Súčasný parkovací systém mu neumožňuje na diaľku si predĺžiť dobu parkovania. Prostredníctvom internetovej aplikácie takúto možnosť motorista získa,“ uviedli kompetentní s tým, že sadzba parkovného bude jednotná - za každých začatých 30 min. v sume 0,50 eura na všetkých zónach a vyhradených úsekoch plateného parkovania vo Vrútkach.

Bez názvu2.jpg Zdroj: vrutky.sk


Súvisiaci článok
Vandali úradovali vo Svrčinovci. Romantickú lavičku, našťastie, zachránili dobrovoľníci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť