Štvrtok 04. 07. 2024 08:30:34 | Meniny má Prokop

Vandali úradovali vo Svrčinovci. Romantickú lavičku, našťastie, zachránili dobrovoľníci

Romantická drevená lavička vo Svrčinovci bola počas posledných dní zdevastovaná vandalmi. Ich deštrukčná práca sa podpísala na zničenom vzhľade tohto oddychového zariadenia. Našťastie sa o pár hodín všetko napravilo.

Michal Szentivanyi|26. jún 2024|11:30:01

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Obce Svrčinovec a OZ pre krajšie Kysuce

Súvisiaci článok
Čarovná lúka na Kysuciach ožíva: Príďte na samozber levandule aj vy
Čítajte viac >

O zničení lavičky informovala obec Svrčinovec na sociálnej sieti. Kompetentní našli ráno lavičku so spáleninou na sedisku, popísanými operadlami a s prázdnou plechovkou energetického nápoja.

Okrem toho došlo aj k poškodeniu kvetín z blízkeho kvetináča. „Polámané a vytrhané muškáty, zničená, ohorená, dopísaná lavička, kvety v kvetináčoch pri železnici sú úplne zničené..." povzdychla si obec, ktorá z tejto katastrofy uverejnila aj fotografické zábery.

Na pomoc, našťastie, pribehli dobrovoľníci z Občianskeho združenia pre krajšie Kysuce. „Reagovali sme na informáciu Obec Svrčinovec - oficiálna stránka, kde bolo včera uvedené poškodenie lavičky pri Svrčinovskom buku. Keďže toto miesto obľubujeme a každoročne tam robíme Šarkaniadu, už dnes je tento stav napravený a veríme že vydrží čo najdlhšie," napísali dobrovoľníci, ktorí sa všetkým poďakovali za pomoc.

„Je dôležité vážiť si to čo máme okolo seba, ale aj starať sa a rozvíjať. A stále a s hrdosťou treba pripomínať, že tento buk bol v roku 2022 v ankete Strom roka na krásnom treťom mieste," doplnili zaujímavosť na záver.


Súvisiaci článok
S týmto problémom na nohách sa stretol takmer každý. Ako sa ho zbaviť v pohodlí domova?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť