Utorok 02. 07. 2024 08:44:09 | Meniny má Berta

Žilinskú onkológiu aj tento rok podporil Streetball proti rakovine. Vyzbieralo sa 1 300 eur

Výťažok zo športovo-charitatívneho podujatia Streetball proti rakovine aj tento rok putoval na oddelenie klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice. O dobročinnej akcii informovala Zuzana Fialová, hovorkyňa nemocnice, v tlačovej správe.

Radka Kostánová|28. jún 2024|17:00:12

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Po decembrovom poverení prišlo jasné rozhodnutie. Žilinskú nemocnicu definitívne povedie riaditeľ Juraj Kacian
Čítajte viac >

Finančné prostriedky na vylepšenie žilinskej onkológie

Podujatie Streetball proti rakovine má v žilinskej nemocnici už dlhú tradíciu. Tento rok sa uskutočnil už jeho 15. ročník, vďaka čomu mohli vyzbierané prostriedky putovať na oddelenie onkológie.

Vďaka týmto vyzbieraným finančným prostriedkom v celkovej výške 1 300 eur pribudli na oddelení nové chladničky a televízor. Slúžiť budú pacientom v jedálňach i na izbách. Časť vyzbieranej sumy bude použitá aj na nákup liečivých čajov pre pacientov. Informáciu priniesla Zuzana Fialová, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

FNsP ZA_Výťažok sa použil na kúpu dvoch nových chladničiek a televízora.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

„Streetball proti rakovine je výnimočný projekt s dlhoročnou tradíciou, ktorý je okrem športu aj o dobrých skutkoch a úprimnej pomoci. Organizátorom ďakujem i v mene pacientov, ktorým nové vybavenie významne skvalitňuje hospitalizáciu,“ uviedla primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie v Žiline, Dagmar Sudeková.

Vedúca sestra oddelenia klinickej a radiačnej onkológie v Žiline, Jana Ďurajková, doplnila: „Prostredníctvom výťažkov z jednotlivých ročníkov podujatia sa v minulosti podarilo kúpiť napríklad invalidné vozíky, špeciálnu podložku na manipuláciu s imobilnými onkologickými pacientmi či viaceré televízory. Vážime si skvelé gesto organizátorov a tiež všetkých, ktorí podujatie podporujú.“

FNsP ZA_Vybavenie významne skvalitňuje hospitalizáciu pacientov.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Zvýšenie povedomia o onkologických ochoreniach

Streetball proti rakovine považuje za hlavnú myšlienku zvyšovanie povedomia o onkologických ochoreniach, podporu prevencie, športu a zdravého životného štýlu. „Sme nesmierne vďační za to, aká silná je streetballová komunita, ktorá každoročne podporuje dobrú myšlienku. Neustála podpora a entuziazmus nám umožňujú realizovať projekty, ktoré skutočne pozitívne ovplyvňujú komfort hospitalizovaných pacientov. Je pre nás veľkým potešením, že môžeme pomáhať tam, kde je to potrebné,“ priblížil vedúci organizačného tímu a autor myšlienky projektu Roman Jantošík.

Hovorkyňa nemocnice dodala, že oddeleniu klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice sa vďaka podujatiu podarilo doposiaľ venovať viac ako 13-tisíc eur.


Súvisiaci článok
Zamilovaný máj v žilinskej pôrodnici: Narodilo sa viac ako 100 bábätiek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť