Nedeľa 30. 06. 2024 09:44:11 | Meniny má Melánia

Po decembrovom poverení prišlo jasné rozhodnutie. Žilinskú nemocnicu definitívne povedie riaditeľ Juraj Kacian

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina má po výberovom konaní jasného riaditeľa. Bude ním už v decembri 2023 poverený lekár Juraj Kacian. Toho do tejto funkcie definitívne vybrala niekoľkočlenná komisia. Ministerka zdravotníctva, Zuzana Dolinková, ho následne menovala.

Michal Szentivanyi|26. jún 2024|09:30:01

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Vodičov pri martinskej nemocnici privíta nový automat. Platiť môžete už aj kartami či mobilom
Čítajte viac >

O menovaní nového riaditeľa Juraja Kaciana informovala cez tlačovú správu hovorkyňa nemocnica Zuzana Fialová. „Dovoľte mi informovať vás, že ministerka zdravotníctva Slovenskej republiky JUDr. Zuzana Dolinková menovala na základe úspešného výberového konania do funkcie riaditeľa – štatutárneho orgánu Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina MUDr. Juraja Kaciana, MPH, a to k sobote 22. júna 2024. Menovanie je na funkčné obdobie päť rokov," uviedla Fialová v tlačovej správe.

FNsP ZA_MUDr. Juraj Kacian, MPH.JPEG Nový riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Juraj Kacian, Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nasleduje pokora a snaha pomôcť, tvrdí novopečený riaditeľ

„Menovanie do funkcie som prijal s pokorou, v úprimnej snahe pomôcť našej nemocnici. Verím v úspešné pokračovanie spolupráce so zdravotníckymi i nezdravotníckymi zamestnancami. Som presvedčený o tom, a presvedčili ma roky, ktoré som s nimi strávil, že spoločne dokážeme dosahovať vynikajúce výsledky, ktoré našu nemocnicu definitívne dostanú na popredné miesta v rámci Slovenska. Mojou víziou je, aby bola žilinská nemocnica komplexným zdravotníckym zariadením, ktoré bude svoju činnosť prostredníctvom odborného tímu pracovníkov a modernej zdravotníckej techniky rozvíjať k spokojnosti pacientov a zamestnancov,“ povedal nový riaditeľ nemocnice v Žiline Juraj Kacian.

Svoju službu v nemocnici začal ešte v deväťdesiatych rokoch

Kacian pracuje v žilinskej nemocnici od roku 1997. Je primárom úrazovej chirurgie a vedúcim lekárom urgentného príjmu. Pred nástupom do pozície primára traumatológie a vedúceho lekára urgentného príjmu pracoval tiež ako vedúci lekár jednotky intenzívnej starostlivosti žilinskej úrazovej chirurgie a zároveň ako medicínsky riaditeľ nemocnice v Žiline.

Významnou mierou sa zaslúžil o zaradenie žilinského urgentného príjmu do siete urgentných príjmov II. typu, vďaka čomu získalo pracovisko nové prístrojové a personálne vybavenie, výhodnejšie finančné ohodnotenie a kvalitnejšie podmienky pre rozvoj zdravotnej starostlivosti a urgentnej medicíny.

Kacian bol už koncom minulého roka poverený vedením žilinskej nemocnice. Konkrétne to bolo od piatka 22. decembra 2023.


Súvisiaci článok
Posádka leteckej záchranné služby pomáhala 61-ročnej pacientke v Ďurčinej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť