Utorok 02. 07. 2024 08:42:00 | Meniny má Berta

Toto je 10 najhorších slovenských jedál (REBRÍČEK)

Slovenskú kuchyňu môžu turisti buď milovať alebo nenávidieť. Zahraničný portál v uplynulých dňoch zostavil rebríček slovenských jedál, ktoré sú podľa neho najhoršie.

Radka Kostánová|28. jún 2024|10:00:04

Zdroj: tasteatlas.com

Súvisiaci článok
Máte tráviace ťažkosti alebo sa zotavujete z gastro liečby? Rebríček probiotických jedál, o ktorých ste možno ani nepočuli
Čítajte viac >

Zahraničný portál Taste Atlas v uplynulých dňoch zverejnil rebríček najhorších slovenských jedál, ktoré sú ohodnotené hviezdičkami. Slovenská kuchyňa je možno pre niekoho špecifická a často prevažujú múčne a ťažké jedlá, no niekto na ňu nedá dopustiť. Aký názor na ňu máte vy?

10 najhorších jedál podľa rebríčka:

  • Smotanová nátierka - Najhorším jedlom v rebríčku je smotanová nátierka. Táto, pre niekoho každodenná pochúťka, získala hodnotenie len 2,8 hviezdičiek z 5.
  • Ryžový nákyp - Ryžový nákyp sa umiestnil na druhom mieste s hodnotením 3 hviezdičky z 5. Mnohí ľudia si toto jedlo pamätajú zo školských čias a jedální, možno aj to je dôvod jeho negatívneho hodnotenia.
  • Kokosové ježe - Vianočný dezert, ktorý nesmie chýbať na pomaly každom druhom stole, získal len 3,3 hviezdičky z 5. Skladá sa väčšinou z jemného cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané sušeným kokosom.
  • Demikát - Tradičná bryndzová polievka nemusí chutiť každému, no na Slovensku ju nájdete skoro vo všetkých dobrých kolibách. V hodnotení však získala len 3,5 hviezdičiek z 5.
  • Veka - Veka zase nesmie chýbať na žiadnej dobrej oslave či svadbe vo forme chlebíčkov. Vo svete sa dá prirovnať k francúzskej bagete, aj keď sa nájde pár rozdielov. Jej hodnotenie bolo 3,6 hviezdičiek z 5.
  • Fliačky s kapustou - V mnohých rodinách sú fliačky s kapustou obľúbený obed. Je to jedlo veľmi rýchle, lacné a chutné. V rebríčku dostal tiež hodnotenie 3,6 hviezdičiek z 5.

a71faf07257a4a138101811acec30fa7.jpg Zdroj: tasteatlas.com

  • Bryndzová nátierka - Do rebríčka sa dostala ďalšia nátierka. Tentokrát bryndzová, ktorá sa skladá z bryndze, masla, červenej papriky, cibule a byliniek. V rebríčku dostala opäť 3,6 hviezdičiek z 5.
  • Karbonátky - Alebo inak povedané fašírky. Chutný mäsový pokrm neobľubuje každý, no má svojich fanúšikov. Najmä na Slovensku. V medzinárodnom rebríčku dostal však hodnotenie len 3,7 hviezdičiek z 5.
  • Strapačky - Zase jedlo, v ktorom hlavnú úlohu zohráva kapusta. Efektívny, chutný a lacný obed. Bohužiaľ, v rebríčku dostal len 3,9 hviezdičiek z 5.
  • Medvedie labky - Opäť vianočný dezert, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku. V medvedích labkách hrajú hlavnú úlohu orechy, cukor a kvalitné kakao. V rebríčku sa umiestnil na desiatom mieste s hodnotením 3,7 hviezdičiek z 5.

V rebríčku ďalej nasledujú tieto jedlá: žemlovka (3,8), treska (3,8), makovník (3,9), bryndzové pirohy (3,9), laskonky (3,9) a bratislavský rožok (3,9).

Aké jedlo nemáte radi vy?


Súvisiaci článok
Silné espresso alebo nadýchané capuccino? Toto o vašej osobnosti odhalí obľúbená káva
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť