Streda 18. 09. 2024 20:31:48 | Meniny má Eugénia

Medzinárodné motocyklové preteky na letisku v Dolnom Hričove napíšu už svoje štvrté pokračovanie

Cez víkend 13. a 14. júla sa na letisku Žilina v Dolnom Hričove uskutoční už štvrtý ročník medzinárodných motocyklových pretekov, ktoré nadväzujú na bohatú históriu tohto letiska. V minulosti sa tam jazdilo v rokoch 1979 až 2000, pričom na tohtoročných pretekoch sa očakáva účasť viac ako 200 pretekárov z ôsmich európskych krajín.

Juliana Krčulová|26. jún 2024|15:00:29

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Na letisku v Dolnom Hričove sa cez víkend ozývali burácajúce motocykle (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Medzinárodné motocyklové preteky na letisku v Dolnom Hričove

Organizátori pripravili bohatý sprievodný program pre celé rodiny. Deti sa môžu tešiť na skákacie hrady a v nedeľu 14. júla sa predstavia aj motocykloví kaskadéri. Nebude chýbať ani tombola s atraktívnymi cenami, pričom najväčšou cenou je skúter s obsahom 125 kubických centimetrov.

„Súčasťou podujatia budú medzinárodné majstrovstvá Slovenska, Českej republiky, majstrovstvá Alpe Adria veteránov, Ducati Slovakia Cup, Babaetta a nebudú chýbať ani atraktívne preteky sajdkár. Najväčšími osobnosťami spomedzi súťažiacich budú českí pretekári Marek Červený a Petr Najman, ktorí patria do absolútnej špičky medzinárodného šampionátu IRRC na prírodných okruhoch. Obaja sa predstavia v dvoch triedach. Ich konkurentom v triede Supersport bude popredný nemecký jazdec Wolfgang Schuster, ktorý len nedávno zvíťazil na pretekoch v Kopčanoch,“ priblížil Richard Karnok, tajomník podujatia.

Plagát (1).png Zdroj: pretekyletisko.com

Na mieste sa predstaví aj domáca špička, vrátane bratov Hanzalíkovcov, Ľudovíta Krušinu, Borisa Korčáka a ďalších. Slovenskí pretekári robia fanúšikom radosť aj v zahraničí a chcú sa predstaviť aj domácemu publiku na letisku v Dolnom Hričove.

Program začína voľnými tréningami a prvou kvalifikáciou v piatok 12. júla. V sobotu 13. júla dopoludnia sa uskutoční druhá kvalifikácia a následne diváci uvidia prvé preteky všetkých tried, ktoré odštartujú o 12:00 hodine. Nedeľné preteky začnú o 9:45 hodine a počas obednej prestávky budú vyžrebovaní výhercovia tomboly.

Pozrite si, ako prebiehal minulý ročník obľúbených pretekov prostredníctvom nášho VIDEA:


Súvisiaci článok
Slovenská premiéra na žilinskom letisku: Nový Ford Mustang odhalili priamo na zraze fanúšikov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť