Utorok 02. 07. 2024 09:06:04 | Meniny má Berta

Na Liptove sprejazdnili nový Vrbický most. Stál takmer 2,5 milióna eur

S mesačným predstihom v utorok 25. júna odovzdali do užívania nový Vrbický most v Liptovskom Mikuláši.

TASR|25. jún 2024|16:30:47

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Žilinský kraj oznámil novinky s Vrbickým mostom. Do predčasného užívania ho odovzdajú už v predstihu
Čítajte viac >

Žilinský samosprávny kraj do jeho výstavby investoval 2,47 milióna eur. Projekt bol financovaný prostredníctvom úveru od spoločnosti National Development Fund II. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

IMG_1989.jpeg Zdroj: zilinskazupa.sk

Pôvodný most na spojnici centra mesta s časťami Ploštín a Iľanovo vlani pre jeho havarijný stav zbúrali. „Nový most s dĺžkou 66,5 metra má zväčšené prietočné pomery. Na ľavej strane mosta v smere z centra Liptovského Mikuláša do Ploštína bol vybudovaný chodník pre chodcov o šírke 2,5 metra. Využívať ho však môžu aj cyklisti, ktorí sa z mosta môžu napojiť na blízku cyklotrasu," priblížila Lacová.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová ocenila, že sa most podarilo sprejazdniť v časovom predstihu. „Liptovský Mikuláš bude už o týždeň dejiskom juniorských majstrovstiev sveta vo vodnom slalome, čo bude pre náš kraj a konkrétne pre Liptov veľká športová udalosť. Rovnako je to veľký prínos pre turistický ruch, keďže most sa podarilo zrekonštruovať do začiatku letnej sezóny," uviedla Jurinová.

IMG_1988.jpeg Zdroj: zilinskazupa.sk

Doplnila, že v nasledujúcich týždňoch budú prebiehať ešte dokončovacie práce na úprave terénu pod mostom a jeho okolí, čo však nebude mať vplyv na cestnú premávku na moste.


Súvisiaci článok
Dobré správy z Liptova! Vrbický most sa dokončí skôr ako sa čakalo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť