Sobota 05. 10. 2024 11:12:06 | Meniny má Viera

Príslušníci finančnej správy zaistili falzifikáty slnečných okuliarov na Liptove. Pozor, ochranu očiam by neposkytli

Slnečné okuliare, ktoré sa predávali v obchode na Liptove, neposkytli dostatočnú ochranu očiam. Žilinskí príslušníci finančnej správy na nich našli prvky napodobenín. Médiá o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina, Božena Chríbiková.

Radka Kostánová|25. jún 2024|10:00:02

Zdroj: financnasprava.sk

Súvisiaci článok
Finančná správa zaistila remienok z krokodíla bez povolenia. Mysteriózna zásielka prišla z Thajska
Čítajte viac >

Falzifikáty slnečných okuliarov ochranu očiam neposkytnú

Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina, v tlačovej správe informovala, že kontrolou príslušníci úradu odhalili v regióne Liptov prevádzky s podozrivým tovarom. Bol umiestený v regáloch a na stojanoch predajní.

„Po tom ako kontrolujúca hliadka zacielila pozornosť na vyobrazenie ochrannej známky, vyhotovenie, spracovanie a tiež dizajn predávaných vecí, pochybnosť o pravosti v nej vzbudili slnečné okuliare. Okrem nich aj obuv, čiapky a šiltovky. Výrobky označené svetoznámou značkou, ktoré tam ponúkali na predaj konečnému spotrebiteľovi, sa odlišovali od originálov, priblížila hovorkyňa.

Príslušníci finančnej správy sa následne zaujímali o pôvod podozrivých vecí, no zamestnankyňa jednej z predajní ho uviesť nevedela. Z ďalšej prevádzky dostali príslušníci odpoveď, že ich tovar mal byť nakúpený pravdepodobne vo veľkoskladoch v Budapešti.

„Pochybné výrobky hliadka zaistila. Ak sa preukáže, že sú falzifikátmi, budú zlikvidované. Skutočnosť, že napodobeniny pochádzajú z nelegálnej výroby, kde kvalita a nezávadnosť neprechádzajú potrebnou kontrolou, ich neradí do kategórie bezpečných výrobkov. Od napodobenín slnečných okuliarov nie je možné očakávať, že poskytnú zraku dostatočnú ochranu,“ dodala Božena Chríbiková.


Súvisiaci článok
Rekordný úlovok colníkov na Orave. Tisícky elektronických cigariet mohli spôsobiť ujmu na zdraví
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť