Sobota 29. 06. 2024 21:32:27 | Meniny má Peter, Pavol, Petra

Žilinská nemocnica skrýva umelecké poklady. Už ste si ich všimli?

Umenie v žilinskej nemocnici má svoje patričné miesto. Neraz okolo neho dokonca prejdete, no nevšimnete si ho. Reč je o mozaikách, vitrážach aj bustách, ktoré nájdete v priestoroch nemocnice.

Radka Kostánová|20. jún 2024|10:00:13

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Rekonštrukcia žilinskej nemocnice: Pribudne nové administratívne centrum a zlepšia sa aj podmienky v niekoľkých ambulanciách
Čítajte viac >

Umenie v nemocnici

Ak ste milovníkom umenia a často navštevujete žilinskú nemocnicu, nemohli vám ujsť. A možno ste si ich ani nevšimli, no sú tam. Rôzne umelecké a výnimočné mozaiky, vitráže a busty. O „skrytom“ umení informovala hovorkyňa nemocnice, Zuzana Fialová, na sociálnej sieti.

„Veľmi sme sa potešili, keď nás oslovili realizátori projektu Revízia z dielne Považskej galérie umenia v Žiline s prosbou, či by mohli v rámci komentovanej prehliadky umenia vo verejnom priestore a v architektúre navštíviť našu nemocnicu a verejnosti ukázať a povedať viac o niektorých dielach, ktoré sa u nás nachádzajú,“ priblížila hovorkyňa.

Konkrétna komentovaná prehliadka sa uskutočnila v rámci trojdňového festivalu Hviezdne noci Žilina v uplynulých dňoch. Niektoré umelecké diela nájdete v exteriéri, iné sú pevnou súčasťou čakární či vnútorných priestorov jednotlivých oddelení.

Videli ste ich už aj vy?


Súvisiaci článok
Zamilovaný máj v žilinskej pôrodnici: Narodilo sa viac ako 100 bábätiek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť