Štvrtok 27. 06. 2024 18:50:48 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Komunitný duch v Ochodnici: Lávku opravili vďaka spolupráci miestnych obyvateľov

Obec Ochodnica nedávno oslávila dokončenie novej lávky cez potok, ktorá nahradila starú a nebezpečnú konštrukciu. Vďaka iniciatíve miestnych poslancov a spolupráci s miestnymi firmami bola lávka obnovená za zlomok pôvodne odhadovaných nákladov. Tento projekt nielen zvýšil bezpečnosť obyvateľov, ale je aj súčasťou širších snáh o zlepšenie infraštruktúry a verejných priestorov v obci.

Juliana Krčulová|12. jún 2024|13:00:43

Zdroj: Koláž Žilina SP21/ochodnica.sk

Súvisiaci článok
Na Spojenej škole v Nižnej zmodernizovali odborné učebne. Pomohli eurofondy
Čítajte viac >

Nová lávka a plány na rekonštrukciu školy

V obci Ochodnica bola nedávno dokončená nová lávka cez potok pri pálenici. Táto lávka nahradila starú konštrukciu, ktorá bola kvôli opotrebovaniu a zubu času už nebezpečná a nepoužiteľná. Lukáš Turčák, poslanec obecného zastupiteľstva, na oficiálnom webe obce informoval, že po dôkladnej kontrole bolo zistené, že jednoduchá výmena plechov nebude postačujúca, pretože chýbali aj základy.

6668a4395b880.jpg Zdroj: ochodnica.sk

„Poslanec obecného zastupiteľstva Milan Mečár vytvoril technický výkres a na základe prieskumu trhu sme našli firmu, ktorá by most opravila, ale za cenu 24-tisíc eur. Túto ponuku starosta a obecné zastupiteľstvo jednohlasne odmietlo a rozhodli sme sa opraviť most svojpomocne. Oslovili sme miestne firmy, ktoré si rozdelili prácu medzi sebou – demontáž, výroba pätiek, náter... Nakoniec sme most opravili za 7 500 eur, čím sme výrazne ušetrili finančné prostriedky,“ ozrejmil Turčák s tým, že lávka bola z dôvodu zlých technických podmienok uzavretá od augusta 2023 a znovu otvorená až v októbri.

MixCollage-12-Jun-2024-09-44-AM-4006.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/ochodnica.sk

Nová lávka tak predstavuje bezpečnú a dlhodobo udržateľnú alternatívu, ktorá umožní obyvateľom aj návštevníkom obce bezpečne prekročiť potok. Projekt výstavby novej lávky je súčasťou širších snáh obce Ochodnica o zlepšenie infraštruktúry a verejných priestorov. Tento krok je dôležitý nielen pre zvýšenie bezpečnosti občanov, ale aj pre podporu turizmu a zlepšenie celkového obrazu obce. Lávka tak slúži ako praktický príklad investície do verejného blaha a rozvoja obce.

„Ďalší veľký projekt, rekonštrukcia materskej školy, je momentálne na stole. Je to finančne náročný projekt, ktorý sa momentálne rieši. Pred príchodom zimy musíme vymeniť kotle v škole a zabezpečiť plynofikáciu celých priestorov ZŠ,“ uzavrel poslanec obecného zastupiteľstva, Lukáš Turčák.


Súvisiaci článok
Nová parkovacia zóna v Žiline: Radnica navrhla plány pre sídlisko Hájik
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť