Štvrtok 27. 06. 2024 22:32:10 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Rozprávkový festival na Liptove: Letné prázdniny zaháji podujatie Za siedmimi horami

Letné prázdniny na Liptove tento rok odštartujú v piatok 28. júna rozprávkovým festivalom Za siedmimi horami.

TASR|11. jún 2024|18:30:29

Ilustračné foto. Zdroj: za7horami.sk

Súvisiaci článok
Tržnicu v Žiline čaká nabitý júnový program. Hviezdne noci okorení aj tradičný swap oblečenia
Čítajte viac >

Organizátori pre návštevníkov pripravili porciu rozprávok v podaní bábkových divadiel, interaktívneho vzdelávania, koncertov a tvorivých dielní naprieč regiónom. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 7. júla. TASR o tom informoval riaditeľ festivalu Michal Rybanský.

Podujatie otvoria v piatok 28. júna v Liptovskom Jáne, kde potrvá do nedele 30. júna. Jeho druhá časť je putovná a počas nasledujúceho víkendu piatka 5. až nedele 7. júla navštívi postupne Hrabovskú dolinu, Jasnú a Liptovský Hrádok. Desať umeleckých súborov odohrá počas šiestich dní takmer tri desiatky predstavení, súčasťou budú aj koncerty. „Ani tento rok nezabúdame na to najdôležitejšie - hravé vzdelávanie. Deťom sa budeme nenásilnou formou snažiť vštepiť základy finančnej gramotnosti, naučíme ich dávať prvú pomoc, umývať si zuby, ochraňovať prírodu, triediť odpad, správne riešiť dopravné situácie a tiež šetriť energiami," prezradil Rybanský.

Festival tento rok prichádza s viacerými novinkami. K väčšej LED obrazovke podľa organizátorov pribudne prehľadnejšie značenie, priestrannejšia oddychová a gastro zóna aj zábavný park. Na festivale odpremiérujú aj novú rozprávku O zábudlivej víle z knihy Za siedmimi horami v podaní Bábkového divadla UŽ. Predstaví sa skupina Basawell, vystúpia Sníček Hugo a malinyJAM či bubnová šou Campana Batucada.

„Keďže každoročne záujem o festival rastie, tento rok sme sa v Jánskej doline rozhodli pridať aj druhé pódium, ktoré bude slúžiť pohybovým workshopom pod dohľadom skúsených lektorov. Rozšírili sme tiež ponuku statických tvorivých dielní, v rámci ktorých sa budeme venovať výtvarnému umeniu," doplnil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Ján Blcháč. Pribudne aj rozprávková olympiáda, v ktorej si deti budú môcť vytočiť odmenu v kolese šťastia.


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Miro Jaroš zahrá pre deti, Lenka Filipová pre dospelých
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť