Pondelok 01. 07. 2024 19:43:50 | Meniny má Diana

Policajti na Orave opäť využili testy na drogy. Pozitívny výsledok tento raz prezradil až troch mladých vodičov

Policajti v Dolnom Kubíne opäť využili testy na drogy. Informovala o tom Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, v tlačovej správe.

Radka Kostánová|10. jún 2024|09:00:07

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
22-ročný vodič na Orave upútal policajtov svojou nekoordinovanou jazdou. Testy potvrdili prítomnosť návykovej látky!
Čítajte viac >

Policajti odhalili troch vodičov s pozitívnym výsledkom na drogy

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, priblížila, že vo štvrtok 6. júna po ôsmej hodine večer policajná hliadka zastavila vodiča osobného motorového vozidla značky Honda na ceste číslo I/59 v meste Tvrdošín. Pri kontrole vykonali policajti s mladým 21-ročným vodičom aj skríningový test na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť návykovej látky. Následne ho hliadka vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Trstenej.

V sobotu 8. júna riešila polícia na Orave až dva prípady. Najskôr v čase okolo desiatej hodiny ráno v obci Leštiny, kde jazdil s osobným motorovým vozidlom 25-ročný vodič. Pri kontrole bol vodič podrobený aj skríningovému testu na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho opäť na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Dolnom Kubíne.

Neskôr okolo pol tretej poobede viedol 20-ročný vodič osobné motorové vozidlo značky Audi po ceste číslo I/70 v obci Párnica, ktorý upútal pozornosť hliadky svojou nekoordinovanou jazdou. Následne bol policajtmi zastavený.

„Počas kontroly policajti vykonali aj skríngový test na drogy, ktorý aj v tomto prípade potvrdil prítomnosť návykovej látky. Policajná hliadka ho na základe výsledku testu vyzvala na lekárske vyšetrenie, s ktorým súhlasil, a previezli ho do nemocnice v Dolnom Kubíne,“ doplnila Kremeňová a upozornila, že vodiči jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok zbytočne riskujú a ohrozujú nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Ak sa následným objasňovaním zistí, že množstvo drogy v organizme bolo spôsobilé ovplyvniť schopnosti viesť motorové vozidlo tak, že bol vodič v stave vylučujúcom vedenia motorového vozidla, pôjde o trestný čin Ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala.


Súvisiaci článok
Mladíci sa vlámali do športového areálu v Rosine. Po pár minútach poškodili ešte nový a neodovzdaný tenisový kurt
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť