Štvrtok 19. 09. 2024 20:39:52 | Meniny má Konštantín

V Žilinskom kraji budú ambulantnú pohotovostnú službu poskytovať všetky nemocnice

Všetky štyri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja uspeli so svojimi projektmi vo výberovom konaní Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky na poskytovateľov ambulantnej pohotovostnej služby.

TASR|7. jún 2024|10:30:58

Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Žilinský kraj má záujem o prevádzkovanie ambulantnej pohotovostnej služby
Čítajte viac >

TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová. Obsadiť sa podarilo všetkých šesť pevných bodov ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast, z 11 pevných bodov ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých zostávajú neobsadené tri.

V Žilinskom kraji bude od pondelka 1. júla v čase od 16:00 do 20:00 hodiny pohotovostnú službu pre dospelých poskytovať osem ambulancií, z toho päť v zdravotníckych zariadeniach v správe Žilinského samosprávneho kraja. Konkrétne sú to Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci, Dolnooravská NsP v Dolnom Kubíne, Liptovská NsP v Liptovskom Mikuláši, Hornooravská NsP v Trstenej a Oravská poliklinika Námestovo. V okrese Bytča bude ambulantná pohotovostná služba pre dospelých zabezpečovať Zdravie v ohrození n. o., v Žilinskom okrese Fakultná NsP Žilina a v okrese Turčianske Teplice súkromná spoločnosť H.A.M. Academy.

„Neobsadené ostanú pevné body ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých v okresoch Kysucké Nové Mesto, Martin a Ružomberok. V Martine a Ružomberku sa do výberového konania nikto neprihlásil. Od ministerstva zdravotníctva očakávame v najbližšom čase informácie o tom, ako bude ďalej riešiť ambulantné pohotovostné služby, ktoré zostali neobsadené," uviedla Lacová.

Nemocnice v Čadci, Dolnom Kubíne, Trstenej a Liptovskom Mikuláši uspeli aj vo výberovom konaní na pevné body ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast. Zvyšnými dvomi poskytovateľmi sú Fakultná NsP Žilina pre okresy Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto a MUDr. Vanda Pedanová, s. r. o. pre okresy Martin a Turčianske Teplice.

Ako dodala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja, kraj má naďalej záujem prevádzkovať aj doplnkové body ambulantnej pohotovostnej služby, no trvá na vyriešení ich financovania zo strany ministerstva zdravotníctva z peňazí ušetrených zrušením viacerých pevných bodov ambulantnej pohotovostnej služby.


Súvisiaci článok
Fungovanie detských ambulantných pohotovostí sa od júla skráti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť