Štvrtok 04. 07. 2024 06:48:03 | Meniny má Prokop

Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši povedie nová riaditeľka. Poslanci vymenovali Katarínu Verešovú

Novou riaditeľkou mestského Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši je Katarína Verešová. Vymenovali ju poslanci liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva, funkciu začne vykonávať od pondelka 10. júna. Agentúru TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

TASR|6. jún 2024|14:30:01

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Privítajte 62. ročník festivalu Jánošíkove dni s bohatým programom. Nebudú chýbať tradiční umelci, no ani zahraniční hostia
Čítajte viac >

Nová riaditeľka chce z múzea vytvoriť kultúrnu inštitúciu, ktorá bude atraktívna pre verejnosť a zároveň rešpektovaná odbornou obcou. „Prešla som pozíciou lektorky a múzejnej pedagogičky, kde som nadobudla skúsenosti pri príprave edukačných programov pre školy i verejnosť. História a umenie sú odjakživa súčasťou mojich záujmov, pre rozšírenie vedomostí v danej oblasti som sa rozhodla pokračovať v štúdiu histórie," uviedla Verešová, ktorá v mestskom múzeu pracuje od roku 2010, z toho osem rokov ako zástupkyňa riaditeľa.

Verešová nahradila na riaditeľskom poste Jaroslava Hrica, ktorý poslancov požiadal o uvoľnenie z funkcie v stredu 10. apríla tohto roka.


Súvisiaci článok
Rozprávkový svet na koľajniciach: Oravská lesná železnica pozýva na magické dobrodružstvo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť