Sobota 06. 07. 2024 11:26:21 | Meniny má Patrik, Patrícia

Slovesná jar v Martine: Obľúbený literárny festival ponúka program pre všetky vekové kategórie

Najstarší literárny festival na Slovensku Slovesná jar ponúkne na 58. ročníku celkovo 12 samostatných programových blokov.

TASR|3. jún 2024|17:32:45

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Matica slovenská

Súvisiaci článok
Privítajte 62. ročník festivalu Jánošíkove dni s bohatým programom. Nebudú chýbať tradiční umelci, no ani zahraniční hostia
Čítajte viac >

Festival sa uskutoční od utorka 4. do štvrtka 6. júna v Martine a vo Vrútkach. TASR o tom za organizátorov informoval Peter Cabadaj.

Doplnil, že trojdňový multižánrový program festivalu je adresovaný všetkým vekovým kategóriám. „Popri klasických stretnutiach s básnikmi a prozaikmi nebudú chýbať prezentácie najnovších knižných titulov, umelecký prednes, scénické čítanie, programy pre začínajúcich tvorcov i najmladších čitateľov a slávnostné vyhodnotenie celoslovenských literárnych súťaží Paulinyho Turiec a Matičná esej," uviedol Cabadaj.

Pripomenul, že Slovesná jar vznikla pôvodne ako súčasť Martinských kultúrnych slávností nadväzujúcich na tradíciu matičných augustových zhromaždení v 19. storočí. „Čoskoro bola transformovaná do samostatného podujatia, ktoré si v časoch najväčšej slávy získalo obdivuhodne široké divácke zázemie a zaradilo sa medzi najpopulárnejšie kultúrne akcie na Slovensku," poznamenal Cabadaj.

Aktuálny ročník Slovesnej jari organizuje Spolok slovenských spisovateľov v spolupráci s Maticou slovenskou, Turčianskou knižnicou, Kultúrnou scénou, Radou národnej kultúry v Martine a ďalšími partnermi. Vstup na podujatia je zdarma.


Súvisiaci článok
Stratený artefakt, ktorý nadchol majiteľov Zámku Kunerad. Tento kríž zažil ešte doby Slovenského národného povstania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť