Štvrtok 04. 07. 2024 08:54:38 | Meniny má Prokop

Tip na výlet: Rozhľadňa Divinka

Rozhľadňa Divinka je krásna drevená vyhliadková veža, ktorá sa nachádza na Veľkom vrchu nad obcou Divinka. Vedeli ste, že s výškou 19 metrov patrí medzi najvyššie rozhľadne v okolí? Na jej zákutia sa cez platformu YouTube pozrel aj Radoslav Záhumenský.

Juliana Krčulová|28. máj 2024|09:45:36

Zdroj: turisticky.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Vrch Veľký Javorník
Čítajte viac >

Veľký vrch je známou národnou kultúrnou pamiatkou, kde prebieha archeologický výskum a kde sa v minulosti nachádzalo jedno z najväčších pravekých osídlení na Slovensku.

Portál Turisticky.sk na svojom webe informoval, že priamo na rozhľadňu vás z centra obce Divinka zavedie náučný chodník označený zelenou turistickou značkou. Počas prechádzky sa môžete zastaviť na 7 stanovištiach, kde sú umiestnené informačné tabule s fotografiami a informáciami o histórii lokality. Cesta je ideálna aj pre rodiny s deťmi, avšak treba byť opatrný, pretože schody na rozhľadňu môžu byť za zlého počasia šmykľavé.

Z rozhľadne sa naskytá úchvatný výhľad na obec Divinka, mesto Žilina a Hričovskú priehradu. Pri dobrej viditeľnosti je možné dovidieť až na Malú Fatru, Súľovské vrchy, Kysucké a Oravské Beskydy či Javorníky. Okrem toho, pri rozhľadni sa nachádza drevené posedenie a prekrytý altánok s verejným ohniskom, ktorý bol vybudovaný na výstupovej trase z obce.

Rozhľadňa Divinka je prístupná aj na horskom bicykli, pričom lesná cesta od cintorína v začiatku mierne stúpa a môže byť blatistá. Odporúčané parkovisko je pred futbalovým štadiónom v obci Divinka alebo pred miestnymi potravinami. Najbližšia autobusová zastávka je Divinka, pri moste, alebo Divinka, ZŠ.

Viac sa dozviete vo videu Radoslava Záhumenského, ktorý na platforme YouTube funguje na kanáli MediaRZ:


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Hybická tiesňava na Hornom Liptove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť