Piatok 26. 07. 2024 20:59:43 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Žilinský samosprávny kraj ukončil rok 2023 s takmer 14-miliónovým prebytkom

Poslanci zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja na rokovaní v pondelok 27. mája urobia bodku za hospodárením kraja v roku 2023 schválením záverečného účtu. Následne by mali avizovaný hospodársky prebytok premietnuť do prvej úpravy tohtoročného rozpočtu.

TASR|26. máj 2024|16:30:06

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Vlaňajšie hospodárenie Turzovky skončilo s prebytkom viac ako 430-tisíc eur
Čítajte viac >

Podľa zverejnených materiálov ukončil ŽSK hospodársky rok 2023 takmer so 14-miliónovým prebytkom. „Vďaka dobrému hospodáreniu sme dosiahli jeden z najlepších hospodárskych výsledkov. Preto môžeme úpravou rozpočtu pridať na rekonštrukcie ciest a na nákup techniky na ich údržbu až 8,3 milióna eur. Na obnovu priestorov a prístrojového vybavenia nemocníc v kraji doplníme 2,3 milióna eur," zhodnotila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

V programe rokovania je niekoľko environmentálnych bodov, ako napríklad správa o implementácii projektu Life IP na zlepšenie kvality ovzdušia. „Keďže dlhodobo venujeme pozornosť ekológii, znižovaniu emisií a energetickej náročnosti budov, úrad predstaví rámcový plán na zvyšovanie odolnosti ŽSK voči dosahom zmeny klímy," dodala Jurinová.

Krajským poslancom bude predložená aj správa o vyhodnotení zimnej údržby ciest v kraji za zimné obdobie 2023/2024 a tiež informácia o projektoch v rámci vyhlásených a plánovaných výziev z programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľská republika - Slovensko.


Súvisiaci článok
Vlaňajšie hospodárenie mesta Rajec skončilo s prebytkom takmer pol milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť