Piatok 26. 07. 2024 21:12:00 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Koncom mája budú na Orave operovať cestári. Vodiči, pripravte si dávku trpezlivosti, uzávierka potrvá mesiac

Vodiči, zbystrite pozornosť! Slovenská správa ciest začína od pondelka 27. mája s opravou odvodňovacieho systému na cestnom moste v Dolnom Kubíne.

Radka Kostánová|25. máj 2024|16:30:24

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Problematický úsek cesty na Kubínsku hoľu plánujú rozšíriť. Sumu odhadli na zhruba jeden milión eur
Čítajte viac >

Zástupcovia mesta Dolný Kubín na webovej stránke informovali, že od pondelka 27. mája 2024 sa vodiči nevyhnú dopravnému obmedzeniu. Dolnokubínska radnica doplnila, že stavebné práce na tomto úseku cesty číslo I/70 by mali trvať viac ako mesiac. Automobilová doprava bude môcť prechádzať ponad rieku Orava len v jednom jazdnom pruhu.

„V súvislosti s touto rekonštrukciou čakajú Dolný Kubín dopravné obmedzenia. Práve na tomto moste premávka bude až do 5. júla riadená semaformi a prípadne pracovníkmi zhotoviteľa. Návštevníkom mesta, ale aj obyvateľom odporúčame v prípade potreby využiť náhradnú trasu, ktorá vedie cez Oravskú Porubu a Gäceľ,“ ozrejmil Matúš Lakoštík, viceprimátor Dolného Kubína.

Účel opravy cesty:

Účelom opravy je podľa vedenia mesta obnova funkčnosti odvodňovacieho zariadenia, výmena existujúcich odvodňovačov za nové prvky a celková úprava spôsobu vyústenia vôd cez odvodňovacie potrubie na terén pod mostom. Zároveň bude súčasťou stavebných prác aj úprava vozovky a hydroizolácie.

„Celú rekonštrukciu bude vykonávať SSC cez dodávateľskú firmu. Obmedzenie dopravy na moste bude 24 hodín denne, takže naozaj bude to náročné, bude to chcieť veľa trpezlivosti. Veríme, že práce sa v SSC podaria urobiť čo najkratšej dobe,“ doplnil Lakoštík.


Súvisiaci článok
Upozornenie pre cestujúcich: Pozor na zmeny pri vlakových spojeniach medzi Žilinou, Rajcom a Lietavskou Lúčkou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť