Sobota 27. 07. 2024 00:51:50 | Meniny má Božena

Pohotovostný pátrací tím často operuje aj v oblasti Žiliny. Pomôžte im získať prostriedky na nový dron

Záchrana ľudských životov je niečo, čo netreba podceňovať ani v časoch hlbokej krízy a neistoty. Aj na poslednú možnú chvíľu sa podarí osobu vypátrať a v tom lepšom prípade je ešte stále nažive. K tomu však potrebujú odborníci z Pohotovostného pátracieho tímu aj moderné prostriedky. Tím funguje ako občianske združenie a ich početné akcie sú známe aj v oblasti Žiliny. Teraz prosia verejnosť o ľubovoľnú sumu na zbierku pre kúpu novej techniky.

Michal Szentivanyi|23. máj 2024|19:00:16

Zdroj: donio.sk

Súvisiaci článok
Policajti odhalili alarmujúci počet opitých vodičov: Štyria dokonca spôsobili dopravnú nehodu
Čítajte viac >

Pohotovostný pátrací tím, ktorý veľmi často operuje aj na severe Slovenska, spustil svoju zbierku cez platformu Donio.sk. Tím už od roku 2019 neúnavne pracuje na tom, aby sa rodiny a blízki nezvestných osôb mali na koho obrátiť. „Naša sieť dobrovoľníkov pokrýva takmer každý kút Slovenska, pričom sme vždy pripravení okamžite zasiahnuť tam, kde je naša pomoc najviac potrebná," uviedli svoju činnosť odborníci z pátracieho tímu, ktorí viackrát neúnavne zasiahli aj v blízkosti Žiliny.

1bf10b29-052a-47a3-b904-1ba56fcfa7e3_1600x960.jpg Zdroj: donio.sk

Tím je už od roku 2020 súčasťou Integrovaného záchranného systému. Vedení sú ako ostatná záchranná zložka a od roku 2024 už ako akreditovaná zložka Integrovaného záchranného systému. „Okrem polície úzko spolupracujeme s dobrovoľnými hasičmi a inými organizáciami, ktoré sa s nami spolupodieľajú na pátracích akciách," doplnili náplň práce dobrovoľníci.

Finančná pomoc od verejnosti by sa im hodila, potrebujú totiž novú techniku

V súčasnosti však tím potrebuje zmodernizovať ich techniku, ktorú neraz využívajú po pátraní v neľahkom teréne. „A práve teraz stojíme pred výzvou, ktorá prekračuje naše možnosti, ale nie našu odhodlanosť – získanie dronu DJI Mavic 3T. Táto zázračná technológia nám umožní lepšie prehľadávať rozľahlé oblasti, zvyšuje šance na včasné nájdenie a zachrániť životy. Avšak bez vašej podpory je tento sen mimo našich dosahov," vyjadril svoju prosbu pátrací tím.

a4bd834c-47c8-4d2f-896a-0a245ef7fe6f_1600x1200.jpg Zdroj: donio.sk

Potrebujú dron, ktorý je vyzbrojený technikou na pátranie v noci

Pomocou dronov je totiž podľa odborníkov možné v krátkom čase zo vzduchu prepátrať veľké plochy. „Už neraz nám pomohli pri pátracích akciách, avšak nie je ich možné používať v noci. A práve pre nočné pátrania potrebujeme zakúpiť špeciálny dron s termokamerou, no sami to finančne nedáme, preto budeme nesmierne vďační, ak nám s jeho kúpou pomôžete," uzavreli z pátracieho tímu.

d3ac9574-d02f-4d3e-a122-27797fcf839d_1600x900.jpg Zdroj: donio.sk

Finančnú zbierku na špeciálny dron pre nočné pátranie môžete podporiť NA TOMTO LINKU. Zbierku na platforme Donio.sk zriadil sám Pohotovostný pátrací tím.


Súvisiaci článok
Počet odsúdených mladistvých v Sučanoch klesol. Kriminalita sa však neprejavuje iba v slabších rodinách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť