Sobota 07. 09. 2024 19:44:07 | Meniny má Marianna

Cesta v Starej Bystrici sa dočká rekonštrukcie. Do opravy investujú približne 1,5 milióna eur

Viac ako štyri kilometre dlhý úsek cesty číslo II/520 v katastri obce Stará Bystrica by sa mal čoskoro dočkať rekonštrukcie. Žilinský samosprávny kraj chce investíciu za približne 1,5 milióna eur financovať z programu cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko-Slovensko. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

TASR|13. máj 2024|13:01:06

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Policajti chytili v Martine opitého profesionálneho vodiča. Hrozí mu väzenie na 5 rokov
Čítajte viac >

Predstavitelia ŽSK a Powiatu Zywieckeho už podpísali medzinárodnú partnerskú zmluvu odsúhlasenú krajským zastupiteľstvom, v ktorej sa ŽSK zaviazal k spolufinancovaniu na úrovni maximálne 124 800 eur. „Predmetom projektu je modernizácia pozemnej komunikácie v katastri obce Stará Bystrica v dĺžke 4290 metrov. Zrekonštruované budú aj dva mosty a 11 cestných priepustov," uviedla Lacová.

Projekt splnil podmienky cezhraničnej výzvy, keďže predmetný úsek cesty je zaradený do kategórie nevyhovujúceho stavu a samotná cesta II/520 má pokračovanie do Poľska. „Momentálne sa pripravuje proces verejného obstarávania, ktorého dĺžku nevieme ovplyvniť. Samotná rekonštrukcia bude trvať približne štyri mesiace," dodala Lacová.


Súvisiaci článok
Centrum Varína prechádza premenou. Pribudne viac zelene
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť