Pondelok 20. 05. 2024 21:45:01 | Meniny má Bernard

Vlci Žilina získali druhé zvučné meno: Rastislav Dej sa v najbližšej sezóne pridá k extraligovému nováčikovi

Rastislav Dej, známy svojím pôsobením v českej extralige, sa pridáva k hokejovému klubu Vlci Žilina ako významná posila. Po úspešnom období v HC Vítkovice Ridera či HK Energie Karlove Vary, prichádza do Žiliny s bohatými skúsenosťami a titulom majstra extraligy.

Juliana Krčulová|10. máj 2024|09:57:09

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook-Vlci Žilina a hc-vitkovice.cz

Súvisiaci článok
Vlci Žilina po postupe do extraligy hlásia novú posilu! Do kádra pribudlo veľké meno
Čítajte viac >

Rastislav Dej sa stáva Vlkom spod Dubňa

Rastislav Dej je menom medzi slovenskými a českými priaznivcami hokeja dobre známym, a to najmä vďaka jeho dlhoročnému angažmánu v českej najvyššej súťaži. Sedem rokov obliekal dres HC Vítkovice Ridera a v minulosti hrával aj za Hradec Králové a HK Energie Karlove Vary. Po Danielovi Gachulincovi, ktorého príchod klub oznámil ešte len vo štvrtok 9. mája, tak ide o druhé zvučné meno. V tlačovej správe o tom informoval marketingový a obchodný manažér tímu DOXXbet Vlci Žilina, Dávid Košút.

Dej opisuje proces dohody ako rýchly a hladký. „Som rád, že chalani vybojovali extraligu. Myslím si, že za posledné roky si to Žilina zaslúžila. Bol som milo prekvapený, ako celá organizácia funguje. Jednania boli na úrovni, veľmi korektné. Celé sa mi to pozdávalo, dáva mi to zmysel nielen kvôli mne, ale aj rodine,“ zhodnotil nový žilinský útočník, ktorý je rodákom z Považskej Bystrice.

Ostrieľaný hráč sa na svoje nové pôsobisko teší. „Som plný očakávania a do sezóny idem s obrovským rešpektom a pokorou. Už teraz sa na to veľmi teším,“ doplnil.

z04_vit_lib_dej.jpg Zdroj: hc-vitkovice.cz

V Žiline sa od Deja očakáva, že prinesie bohaté skúsenosti, ktoré by mali vynikať na ľade aj mimo neho. „Rasťo je všestranný hráč s obrovskými skúsenosťami z Českej extraligy. Spoločne sme ako spoluhráči vyhrali titul v Karlových Varoch, keď sa s veľkým hokejom ešte len spoznával. Vyniká v defenzívnych rolách, svojím profesionálnym prístupom a bojovnosťou bude dôležitým článkom úspechu nielen na ľade,“ vyjadril sa k novej posile predseda predstavenstva, František Skladaný.

Nový žilinský útočník má tiež skúsenosti z medzinárodných zápasov, kde reprezentoval Slovensko. Je majstrom českej extraligy s Karlovými Varmi a za sebou má aj množstvo odohratých zápasov v play-off českej najvyššej súťaže.


Súvisiaci článok
Hokejová horúčka začína: Slováci nastúpia v Ostrave v týchto dôležitých dueloch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť