Pondelok 20. 05. 2024 12:37:29 | Meniny má Bernard

Vlci Žilina po postupe do extraligy hlásia novú posilu! Do kádra pribudlo veľké meno

DOXXbet Vlci Žilina majú za sebou mimoriadne úspešnú sezónu. Po rokoch smoly sa im poradilo prebojovať do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Príchod do extraligy patrične oslávili, nastane zmena na trénerskej pozícii, no to ešte stále nie je všetko. Mužstvo totiž teraz posilňuje toto veľké meno. Je to Daniel Gachulinec.

Michal Szentivanyi|9. máj 2024|16:58:59

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, TASR/Erika Ďurčová a Veronika Mihaliková

Súvisiaci článok
Ernest Bokroš sa lúči so Žilinou a vracia sa do Trenčína
Čítajte viac >

V Žiline sa tak veľmi krátko po oslavách postupu do extraligy spustil kolotoč rokovaní s hráčmi. Prvé meno, ktoré tím spod Dubňa predstavil na svojich sociálnych sieťach, je skúsený obranca Daniel Gachulinec.

Gachulinec sa bude v Žiline cítiť ako doma

Tridsaťročný rodák z Považskej Bystrice nazbieral vo svojej kariére skúsenosti nielen z najvyššej slovenskej súťaže, ale aj z reprezentačných turnajov. K žilinským Vlkom prichádza z klubu HKM Zvolen. „Teším sa na novú výzvu, som rodák z Považskej Bystrice, v Žiline som aj 5 rokov študoval. Takže sa tu cítim ako doma. V tíme poznám viacerých chalanov a teším sa na partiu,” hodnotí svoj nový angažmán najnovší člen svorky.

4-535a2a2ccf0a9a1f474699c191ba0504fe7af160.jpg Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Pre Vlkov ide tak o prvého oznámeného hráča do novej sezóny. K novej posile sa vyjadril aj František Skladaný, predseda predstavenstva klubu. „Daniel spĺňa väčšinu atribútov moderného obrancu svojou agilitou na malom priestore, dobrým korčuľovaním a fyzickou pripravenosťou. Vie sa rozhodovať rýchlo v hre. Sme radi, že sme tieto vklady dokázali získať práve u slovenského obrancu," povedal Skladaný.

Má bohaté skúsenosti s najvyššou súťažou

V najvyššej slovenskej súťaži stihol odohrať takmer 500 zápasov, posledné roky pôsobil v tímoch HKM Zvolen a HC Slovan Bratislava. Daniel Gachulinec sa môže pochváliť aj účasťou na medzinárodných turnajoch so slovenským znakom na hrudi. Dovedna odohral za slovenskú reprezentáciu 49 zápasov. So Slovanom Bratislava získal v roku 2022 aj titul Majstra slovenskej extraligy.


Súvisiaci článok
Hokejoví Vlci zavítali do Mestskej knižnice Žilina. Mládeži ukázali víťazný pohár (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť