Piatok 19. 04. 2024 01:14:43 | Meniny má Jela

Talent Žilinského kraja: Klavirista Denis Ďuríček (VIDEO)

Desaťročný Denis Ďuríček z Martina sa hre na klavír začal venovať pred piatimi rokmi, kedy prvý raz objavil čaro tohto hudobného nástroja u svojej starej mamy. Talentovaný klavirista navštevuje štvrtý ročník na Základnej škole s materskou školou Hurbanova v Martine a popri tom chodí aj na Základnú umeleckú školu v Martine. Foto a video: Redakcia SP 21

Juliana Krčulová|5. marec 2022|12:24:50

„Hre na klavír sa venujem od mojich piatich rokov a prišiel som k tomu tak, že moja starká mala doma klavír a ja som si začal iba tak brnkať a zistil som, že ma to začalo baviť. Potom ma rodičia skúsili prihlásiť na Základnú umeleckú školu v Martine, kde som sa hre na klavír začal postupne venovať a mám to rád,“ povedal redakcii SP 21 desaťročný Denis Ďuríček, talentovaný klavirista z Martina.

DJI_20220225_104206_125.jpg

Medzi svoje úspechy si už Denis stihol pripísať vystúpenia na Rajeckej hudobnej jari alebo Regionálnej súťaži na Základnej umeleckej škole v Martine. „V Rajeckej hudobnej jari som sa umiestnil ako prvý a na regionálnej súťaži na našej zuške som bol tretí v zlatom pásme,“ ozrejmil svoje umiestnenia nadaný klavirista.

Denis prezradil, že víťazstvom na Rajeckej hudobnej jari si zaistil vystúpenie v Koncertnej sieni Dvorana na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a taktiež aj vo Viedni. „Na VŠMU a vo Viedni som premiéroval skladby od Petra Javorku, ktoré sa volali Ranná prechádzka a Tajomná noc,“ dodal pre redakciu SP 21 talentovaný mladý klavirista.

Talentovaného Denisa vyučuje ešte len šesť mesiacov pán učiteľ Niko Kolesár, ktorý prebral učiteľskú štafetu po jeho predchodkyni, pani učiteľke Karle Kočálkovej. „Pani učiteľka Karla Kočálková zasiala Denisovi celé základy hry na klavíri a celé štyri roky ho pripravovala na súťaže a koncerty,“ opísal Denisove začiatky učiteľ Niko Kolesár.

IMG_20220225_104605.jpg

O ďalších Denisových úspechoch, o covidovej dobe, ktorá so sebou priniesla online skúšanie a o pripravovaných vystúpeniach nám Niko Kolesár spolu s talentovaným Denisom porozprávali v našom videu.

Mladému Denisovi Ďuríčkovi v redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Hádzanárka Mária Bartková (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť