Nedeľa 19. 05. 2024 03:21:14 | Meniny má Gertrúda

Nedajte sa nachytať. Podvodníci rozposielajú SMS správy s fiktívnymi daňovými preplatkami

Zdá sa, že studnica podvodných správ a falošných úradných oznámení skutočne nemá dno. Po doplatkoch za diaľničné známky a fiktívne poštové zásielky prišli na rad preplatky z daní. Samozrejme, ani tie nie sú skutočné.

Daniel Jurčík|30. apríl 2024|18:45:24

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Falošní bankoví poradcovia vzali útokom nielen Slovákov. Snažia sa vymámiť údaje o bankovom účte
Čítajte viac >

Na viacero podnetov zo strany občanov poukázalo Ministerstvo financií Slovenskej republiky. „Ide o správu, ktorá adresáta upozorňuje na daňový preplatok a ministerstvo financií mu ho vraj pošle len vtedy, ak vyplní priložený formulár," uviedli predstavitelia na sociálnej sieti.

Kliknutie na priložený odkaz, otvorenie formulára či dokonca vyplnenie osobných údajov môže mať vážne následky. Ministerstvo financií ani finančná správa o prípadných daňových preplatkoch za žiadnych okolností neinformujú prostredníctvom SMS správ. Dá sa teda očakávať, že zámerom podvodníkov je vymámiť od obetí nielen personálne dáta, ale najmä finančný obnos. „Odporúčame, aby ste za žiadnych okolností nevstupovali do falošného formulára a aby ste neposkytovali svoje osobné údaje," uzatvorili zástupcovia rezortu financií.


Súvisiaci článok
Podvodníci opäť cielia na telefónne čísla Žilinčanov. Na tieto falošné linky v SMS-kách neklikajte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť