Štvrtok 02. 05. 2024 21:17:11 | Meniny má Žigmund

V Prešove prepukla obrovská radosť. Vlci Žilina zažili svoju tretinu snov a po rokoch sa vracajú do extraligy!

Niektorí to možno nečakali a niektorí si tiež mysleli, že si finálové radosti nechajú na domáci ľad. Títo špekulanti sa však po dnešku definitívne presvedčili o tom, že vlčí hlad po extralige sa naplnil s čistým kontom série. Vlci Žilina sa totiž po rokoch konečne vracajú medzi kolégium najlepších slovenských tímov - do extraligy.

Michal Szentivanyi|19. apríl 2024|20:14:49

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Vlci Žilina a Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Vlci nepoľavili ani v Prešove a s futbalovým rozdielom získali aj tretí triumf. Od postupu ich delí jediná výhra
Čítajte viac >

DOXXbet Vlci Žilina si finálové víťazstvo zaslúžene vydreli po štyroch vyhratých zápasoch proti HC Prešov. Žilinskí reprezentanti totiž ako hostia v Prešove nezaváhali ani vo štvrtok 18. a v piatok 19. apríla a odnášajú si cenný postup do slovenskej extraligy. Žilina začala svoj posledný finálový zápas vlažne a prvá tretina rozhodne nevyzerala tak, že by práve Vlci mali byť tým tímom, ktorý v Prešove bude otvárať šampanské. Po útoku Filipa Vrábeľa totiž prehrávali 1:0.

Hviezdna tretina gólov, ktorá rozhodla o všetkom

Všetko sa však zmenilo úderom druhej dvadsaťminútovky, ktorá aj domácich presvedčila o tom, že žiadna finálová odveta sa na žilinskom ľade konať nebude. Vlci totiž po lacnom bránení domácich ani na sekundu nezaváhali a svojho súpera poslali do veľkého gólového rozdielu hneď štyrmi presnými zásahmi. Je nutné povedať, že prvýkrát gólovú bránku domácich rozozvučal Juraj Bezúch, ktorý vyrovnal zápas na 1:1. Jeho úspech zakrátko nasledoval Róbert Varga na 1:2 a o minútu neskôr Šimon Beták na neuveriteľných 1:3. To však stále nebolo všetko, keďže v 32. minúte udrel opäť Varga na 1:4.

Záver s gólom od Betáka

Hoci prvých 14 minút z poslednej tretiny sa vyvíjalo aj náladovo v prospech Žiliny, gól počas nich nepadol. Stalo sa tak až v 54. minúte, kedy silná strela Erika Rajnohu a jemný teč Šimona Betáka domácich obral aj o posledné zvyšky nádeje. Zvrat série sa nekonal a stav bol už po tomto presadení Betáka nekompromisne upravený na 1:5.

Posledná päťminútovka bola v znamení posledného ťaženia Prešova. Ten však svoje snahy nedokázal pretaviť ani do jediného gólu. Vlci Žilina sa stali víťazom Tipos Slovenskej hokejovej ligy.

HC Prešov - DOXXbet Vlci Žilina 1:5 (1:0, 0:4, 0:1)

Góly: 4. Vrábeľ (Ďaloga), - 21. Bezúch (Mráz), 24. Varga (Galamboš, Jansons), 25. Beták (Kolář), 32. Varga (Galamboš, Pobežal), 54. Beták (Rajnoha, Diakov)

Stav série: 0:4


Súvisiaci článok
Vlci sú na víťaznej finálovej vlne. V Žiline získali čisté konto a séria smeruje do Prešova
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť