Piatok 03. 05. 2024 00:46:09 | Meniny má Galina, Timea

Nebezpečný požiar neďaleko Žiliny. Oheň zachvátil rodinný dom a spôsobil státisícovú škodu

Veľmi nepríjemná udalosť sa udiala v piatok 19. apríla v obci Dolná Tižina. Krátko po polnoci tam začal horieť viacposchodový rodinný dom. Oheň si, našťastie, nevyžiadal žiadne zranenie, no škody na majetku sú naozaj vysoké.

Daniel Jurčík|19. apríl 2024|13:45:19

Zdroj: Facebook/Hasiči Varín

Súvisiaci článok
Rodinu zo Stráňav postihlo nešťastie. Po požiari zostali priestory domu neobývateľné
Čítajte viac >

O prípade redakciu Žilina SP21 informovala Mária Pohanková Zahatlanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. „Prieskumom bolo zistené, že ide o požiar rodinného domu, ktorý sa z kotolne domu cez drevenú strešnú konštrukciu rozšíril až do podkrovia. Hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch," uviedla krajská hovorkyňa hasičov. Dodala taktiež, že bolo potrebné rozoberať strechu a hľadať termokamerou viacero ohnísk, ktoré sa nachádzali budove.

Na mieste zasahovalo 11 príslušníkov hasičského zboru s 5 kusmi techniky, pridali sa k nim aj dobrovoľníci z Dolnej Tižiny, Varína a Krasňan s ďalšími 4 kusmi techniky. Napriek vysokému nasadeniu hasičov však nebolo možné požiar dostať pod kontrolu tak, aby boli škody na budove nízke. Predbežne odhadnutá ujma na majetku predstavuje 230-tisíc eur.

„Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Polícia," uzavrela vo svojej správe Pohanková Zahatlanová.


Súvisiaci článok
Na Orave horel osobný automobil. Majiteľovi obetavo pomohli okoloidúci vodiči s hasiacim prístrojom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť