Utorok 30. 04. 2024 14:51:31 | Meniny má Anastázia

Ako nájsť najlacnejšie medzinárodné lety online?

Často snívate o tom, že sa vydáte do exotických destinácií, no bojíte sa, že by to zruinovalo váš bankový účet? S množstvom online zdrojov na dosah ruky je dnes hľadanie lacných medzinárodných letov naozaj jednoduché. Poradíme vám, ako môžete získať tie najlepšie ponuky a splniť si svoje cestovateľské sny - od dôvtipnosti pri rezervácii leteniek až po využívanie webových stránok na porovnávanie letov.

Inzercia |17. apríl 2024|15:00:13

Ilustračné foto. Zdroj: esky.sk

Súvisiaci článok
Klaus Meine, spevák hviezdnych SCORPIONS, je po operácii chrbtice a teší sa na Slovensko
Čítajte viac >

Kedy je najlepší čas na rezerváciu medzinárodného letu?

K tomu, aby ste si kúpili cenovo výhodné medzinárodné letenky je najdôležitejšie správne načasovanie. V skutočnosti to znamená, že väčšinou si musíte kúpiť letenky vopred, ak ich chcete dostať za naozaj nízke ceny. Zvyčajne to funguje tak, že letecké spoločnosti dávajú do predaja tie najlacnejšie letenky približne 11 mesiacov pred dátumom odletu. Takže určite sa oplatí sledovať vývoj cien a včasne rezervovať. Môžete tak ušetriť nemalú čiastku. Nezabúdajme však aj na last minute ponuky (teda ponuky na poslednú chvíľu): táto možnosť je skvelá pre tých cestovateľov, ktorí sú flexibilný ohľadom dátumov aj destinácie svojej cesty.

Čo ešte môžete urobiť, aby ste ušetrili?

Pri love lacných medzinárodných letov je vašou najväčšou devízou flexibilita. Ak ste flexibilný ohľadom termínov vašej cesty, nevadí vám vycestovať aj zo vzdialenejšieho letiska, alebo uvítate aj netradičnú trasu, pri ktorej možno musíte aj viackrát prestúpiť, môžete usporiť naozaj kopec peňazí. Lety mimo cestovateľskej sezóny, ako letné, zimné alebo veľkonočné prázdniny, bývajú tiež omnoho lacnejšie. Takisto je to s letmi počas týždňa: bývajú často o dosť lacnejšie ako tie, počas víkendov. Okrem toho, ak sa zaregistrujete na odber upozornení na ceny leteniek od cestovných kancelárií, môžete byť informovaní o znížení cien a o špeciálnych akciách.

ako-najst-najlacnejsie-medzinarodne-lety-online2.jpg Ilustračné foto. Zdroj: esky.sk

Nezabudnite na agregátory letov pri hľadaní najlepších ponúk

Agregátory letov sú webstránky, ktoré z webu zhromažďujú a porovnávajú ceny leteniek od rôznych leteckých spoločností a predajcov a následne ich ponúkajú svojim užívateľom. Jedným z takýchto agregátorov je eSky.sk, spoločnosť, ktorá je nenahraditeľným nástrojom pre všetkých cestovateľov. A nielen tých, ktorí si strážia svoj rozpočet. Na eSky.sk môžete nájsť nielen najlacnejšie lety, ale tiež porovnať ceny v rôznych termínoch, prostredníctvom rôznych leteckých spoločností a na rozličných trasách. Umožní vám to prispôsobiť cestu svojmu rozpočtu a preferenciám.

Webové stránky na porovnávanie letov často ponúkajú aj ďalšie služby okrem samotných rezervácií letov. Čiže ak si hľadáte napríklad letenky Paríž, môžete nájsť aj komplexné cestovné balíky, ktoré zahŕňajú ubytovanie, prenájom auta a dokonca aj miestne aktivity. Alebo si môžete vyskladať všetko sami: od leteniek až po cestovné poistenie. To vám umožní naplánovať si celú cestu na jednom mieste. Mnohé webové stránky poskytujú aj cenné poznatky a tipy, ako ušetriť peniaze na cestách, a pomáhajú vám tak čo najlepšie využiť váš rozpočet.

Na čo ešte pamätať pri rezervácii medzinárodných letov?

Okrem využívania webových stránok na porovnávanie letov a rezervácie leteniek v predstihu existuje niekoľko ďalších tipov, ktoré by ste mali mať na pamäti, aby ste čo najviac ušetrili:

  • Vyhnite sa rezerváciám letov počas hlavných cestovných sezón a sviatkov.
  • Využívajte vernostné programy a míle pre verných cestujúcich, aby ste získali rôzne odmeny a zľavy.
  • Sledujte výpredaje a špeciálne akcie leteckých spoločností a cestovných kancelárií.
  • Vymažte súbory cookies z vášho prehliadača - niektoré letecké spoločnosti sledujú vaše vyhľadávania a môžu po opakovaných vyhľadávaniach dvíhať ceny za dopytované lety.
  • Nezabúdajte na nízko nákladové spoločnosti.

Rezervujte si len jednosmernú letenku - niekedy je cenovo výhodnejšie rezervovať jednosmernú letenku u jednej leteckej spoločnosti a potom spiatočnú letenku u inej.

Skúste kombinovať tieto stratégie a využívajte agregátory letov ako eSky.sk. Určite si tak nájdete výhodné letenky do vašich vysnívaných destinácií. Začnite plánovať svoju vysnívanú cestu ešte dnes a odleťte do exotických destinácií bez toho, aby vaša peňaženka utrpela.

Článok vznikol v spolupráci s eSky.sk.


Súvisiaci článok
Ster Century Cinemas otvára brány aprílových fantázií: Pripravte sa na vynovené klasiky aj nevinné animáky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť